Gemeente Oirschot

Uitreiking koninklijke onderscheiding

Op vrijdag 12 november jl. heeft burgemeester Speetjens een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw C.A.M. Kuijpers-Smetsers.

Mevrouw Kuijpers-Smetsers (63) werd onderscheiden op grond van haar activiteiten op het gebied van cultuur en welzijn, die ten goede komen aan de lokale samenleving. Ze is met name actief geweest in het carnavalsleven: in 1969 was zij medeoprichtster van de carnavalsvereniging 65+, waarvan ze tot op heden bestuurslid en secretaris/penningmeester is. Daarnaast is ze namens de carnavalsvereniging 65+ lid geweest van de Stichting Skôn Orregat, had vele jaren zitting in de optochtcommissie en organiseert al jaren de jaarlijkse boerenbruiloft.

Ook buiten het carnavalsleven heeft mevrouw Kuijpers-Smetsers zich ingezet voor de Oirschotse samenleving. Van 1972 tot 1983 was zij bestuurslid van de buurtvereniging De Pullen, van 1989 tot heden lid van de Culturele Raad Oirschot. Zij is organisator van de wekelijkse kienavond, collecteerde voor de Nederlandse Hartstichting en het Koningin Wilhelminafonds en was lid van de projectgroep Festival Totaal Oirschot.

Mevrouw Kuijpers-Smetsers kan gekwalificeerd worden als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen". Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van haar activiteiten is zij dan ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking vond plaats tijdens de receptie ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van carnavalsvereniging 65+.

Dit is een persbericht van de gemeente Oirschot.