Gemeente Alkmaar


Koninklijke onderscheiding voor Maria Rondèl

11 november 2004

Mevrouw Maria Rondèl heeft donderdagavond 11 november 2004 een koninklijke onderscheiding ontvangen voor haar bijzondere verdiensten op muzikaal gebied. Mevrouw Rondel is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
rondel

De onderscheiding is uitgereikt door de Alkmaarse burgemeester Van Rossen (r). Dit gebeurde in aanwezigheid van de burgemeester van Beemster, de heer Brinkman en mevrouw Van Benningen, wethouder van deze gemeente.

De uitreiking vond plaats in het Alkmaarse Theater De Vest, na afloop van de première van de musical "De Spanjaard moet hangen", waaraan mevrouw Rondèl een belangrijke bijdrage heeft geleverd. Mevrouw Rondèl woont momenteel in Noordbeemster en neemt afscheid van het Conservatorium, Hogeschool INHOLLAND in Alkmaar.

Mevrouw Rondèl werd geboren op 8 april 1939 in Vlissingen en studeerde aan het Rotterdamse Conservatorium. Naast haar werk als uitvoerend musicus heeft zij haar methodische kennis en stemtechniek op verschillende generaties van studenten overgebracht. Haar kennis, ervaring en talent weet zij al jarenlang in te zetten voor onder meer de amateur-muziek.

Maria Rondèl is onder meer ook betrokken geweest als docent en initiator bij de Holland Music Sessions, een jaarlijks terugkerend fenomeen in Alkmaar.

15 november 2004