Leger des Heils

Raad van Kerken stelt telefonische hulpdienst in


- November 15, 2004 - 2:51 PM

Naar aanleiding van toenemende spanningen in onze samenleving

De Raad van Kerken in Nederland, waarin ook het Kerkgenootschap Leger des Heils participeert, stelt een tijdelijke telefonische hulpdienst in naar aanleiding van de spanningen die ontstaan zijn na de dood van Theo van Gogh en de aanslagen op moskeeën, kerken en islamitische scholen. Bij de telefoondienst kan iedereen terecht die zich bezorgd of angstig voelt door de gebeurtenissen van de afgelopen weken. Volgens de Raad kan de hulpdienst er toe bijdragen dat mensen hun zorgen kunnen uiten en de spanningen in de samenleving afnemen. Het team van de hulpdienst bestaat uit christenen en moslims.

De telefonische hulpdienst is een van de initiatieven die de Raad en zijn lidkerken nemen om escalatie van tegenstellingen te voorkomen en het gesprek tussen bevolkingsgroepen op gang te brengen of te versterken. Tijdens zijn vergadering besloot de Raad daarom ook om aan alle lokale raden van kerken een brief te sturen om juist in deze weken de contacten met de moslimgemeenschappen te intensiveren en ook samen het gesprek aan te gaan over de ontstane situatie. Ook vertegenwoordigers van de Raad zelf zullen hier een bijdrage aan leveren. Zo bezochten zij afgelopen vrijdag een tweetal moskeeën in Utrecht.

De Raad meent dat het versterken van de relaties tussen mensen van verschillende religies en levensbeschouwingen een belangrijke bijdrage kan leveren aan het creëren van wederzijds respect en het tegengaan van geweld.

Het telefoonnummer van de hulpdienst is
0800-4442222. De telefonische hulpdienst wordt gefaciliteerd door het Dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Nederland.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Raad van Kerken: www.raadvankerken.nl