--------------------------------------------------------------------------
          BEA bereikt open source-mijlpalen voor Apache Beehive           
--------------------------------------------------------------------------

Code release, nieuwe tools, platformondersteuning door JoNAS and Geronimo tonen acceptatie van en momentum voor BEA's open source-activiteiten SAN JOSE, Calif. , 15-11-2004

BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS), leverancier van zakelijke infrastructuursoftware, heeft een aantal belangrijke open source-mijlpalen behaald, waaronder een nieuwe code release, extra tools en ruimere platformondersteuning voor Apache Beehive, dat ontwikkeld is om de ontwikkeling van service-oriented architectures (SOA's) te versnellen.

De nieuwe open source-mijlpalen zijn onder andere: Apache Beehive Code: de Apache Beehive Milestone 1 Release (M1) is nu beschikbaar en ondersteunt Java Controls, NetUI PageFlows en Java webservices. De release bevat documentatie voor ontwikkelaars en een 'PetStore' voorbeeldapplicatie. De M1 release is ontwikkeld bij de Apache Software Foundation; ontwikkelaars die gebruik maken van Apache Beehive en/of BEA WebLogic Workshop? 8.1 kunnen nu bijdragen aan de geupdate code-basis. Apache Beehive is via de Apache Software Foundation te verkrijgen: http://incubator.apache.org/beehive/. Apache Beehive Platformondersteuning: Apache Beehive projecten kunnen nu zowel op JoNAS en Apache Geronimo als op BEA WebLogic Server 8.1 en Apache Tomcat draaien.
Extra Apache Beehive Tools: Apache Beehive biedt nu extra tools, waaronder een tool voor Hibernate. Deze tool is ontwikkeld door Controlhaus, een samenwerking tussen BEA en Codehaus, een open source-projectrepository met een sterke nadruk op Java. De uitgebreide toolset biedt ontwikkelaars die BEA WebLogic Workshop 8.1 of Apache Beehive gebruiken, meer gebruiksgemak en betere productiviteit. Extra controles voor BEA WebLogic Workshop 8.1 zijn te vinden op: http://www.componentsource.com/Default.asp?SC=BEAWS&gb=p&bhcp=1.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Apache Beehive
Apache Beehive is een open-source project in incubatie bij de Apache Software Foundation. Apache Beehive is in mei 2004 aan de open-source gemeenschap geschonken en is gebaseerd op het runtime applicatieframework in BEA WebLogic Workshop 8.1. Het biedt de Javagemeenschap een open source applicatieraamwerk dat geïntegreerde ontwikkelomgevingen (integrated development environments, IDE's) kan aanvullen. Apache Beehive biedt eenvoudig en consistent toegang tot alle J2EE-bronnen en bestaande lichtgewicht frameworks. Met Beehive kunnen ontwikkelaars losjes gekoppelde diensten gebruiken voor het bouwen van zakelijke applicaties. Apache Beehive heeft als doel nieuwe innovaties door industriebrede samenwerking te stimuleren, investeringen in ontwikkelcapaciteiten en applicaties te beschermen, en de gemeenschap van Java-ontwikkelaars uit te breiden.
Over BEA
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is marktleider in zakelijke infrastructuursoftware en helpt organisaties bij het vergroten van hun slagkracht en flexibiliteit met behulp van service-oriented architecture (SOA). SOA is een softwarebasis die IT meer op één lijn brengt met de organisatiedoelstellingen. Ruim 15.000 klanten over de hele wereld gebruiken BEA's software, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en de WebLogic- en Tuxedo-merken behoren tot de meest betrouwbare namen in de markt.
BEA heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 71 kantoren in 34 landen. In de Benelux is BEA gevestigd in Amstelveen, Nederland en Zaventem, België. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken op www.bea.com.
# # #