Gemeente Dordrecht


---

Ministerie van VROM beloont goede voornemens

Vincent Brinkhof
De gemeente is beloond voor haar goede voornemens op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Dordrecht heeft zich het doel gesteld de honderd grootste gemeentelijke gebouwen energiezuinig te maken. Ook gaat meer aandacht uit naar energiezuinige woningbouw.

Het ministerie van VROM heeft Dordrecht beloond met een subsidie van een kwart miljoen euro. Met dit bedrag worden tot het jaar 2008 negentien activiteiten uitgevoerd met het doel zuinig om te gaan met fossiele energiebronnen. Door het uitvoeren van deze activiteiten wordt de uitstoot van kooldioxide (CO2), één van de veroorzakers van het broeikaseffect, vermindert.

Activiteiten
De klimaatbewuste activiteiten zijn opgenomen in de `Nota Klimaatbeleid 2004-2007'. De gemeente richt zich hierin op vier thema's: gemeentelijke gebouwen en voorzieningen, woningbouw, bedrijven en duurzame energie. De activiteiten lopen uiteen van het toepassen van energiebesparende middelen (zoals isolatie), het tegen gereduceerd bedrag laten doorlichten van woningen (Energie Prestatie advies), tot het stimuleren van bedrijven om energiebesparende maatregelen te treffen.
De gemeente wil de komende jaren overleg voeren, informatie uitwisselen en samenwerken met het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en inwoners.

Meer informatie?
Kijk op www.dordrecht.nl