Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groninger bedrijven bundelen kracht van papier & digitaal voor gemeentemarkt

Data B. Mailservice en Notenbomer Internet Center realiseren samenwerkingsverband

Groningen, 15 november 2004

Op vrijdag 12 november j.l. hebben het Groninger Data B. Mailservice en Notenbomer Internet Center (NIC) een handtekening geplaatst onder de strategische samenwerkingsverklaring. Data B. Mailservice is gespecialiseerd in print- en maildiensten. Notenbomer Internet Center is gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van gebruiksvriendelijke digitale informatieoplossingen.

De samenwerking is primair gericht op het leveren van complete informatieoplossingen voor de gemeentelijke markt. Daarbij wordt de kracht van papier gecombineerd met het gemak van digitale communicatie. Beide partijen brengen hun jarenlange praktijkervaring in, resulterend in totaaloplossingen die nauw aansluiten bij de wensen van de doelgroep. NIC ziet de samenwerking als een logische vervolgstap in de huidige omzetgroei van circa 40% per jaar. Voor Data B. Mailservice is de samenwerking een middel om de huidige positie van marktleider te verstevigen.

Een van de eerste producten van de samenwerking is een volledig gedigitaliseerd workflowproces dat naadloos aansluit op papierstromen tussen de gemeente en haar burgers. Hiermee wordt de weg vrijgemaakt voor digitale afhandeling en online betaling van gemeentelijke producten.

Er wordt actief samengewerkt in de markt voor digitale archivering. NIC levert geavanceerde software voor het Digitaal Archief. Data B. Mailservice levert de diensten voor het scannen van de veelal honderden meters lange archieven van gemeenten. Andere producten omvatten ondermeer Content Management, Document Management, Workflow-tools, Digitaal Loket, Intelligente formulieren, etc. Een complete gemeentelijke productlijn is door de samenwerking gerealiseerd.

Data B. Mailservice verzorgt voor veel bedrijven en instellingen het printen en verzenden van mailingen. Tot haar klantenkring behoren bijna 400 gemeenten, vrijwel alle universiteiten, diverse banken en verzekerings-maatschappijen, waterschappen, het Centraal Justitieel Incassobureau, het Kadaster, thuiszorgorganisaties en charitatieve instellingen.

Notenbomer Internet Center voorziet onder de naam GemeenteOplossingen vele gemeentelijke organisaties van krachtige informatieoplossingen voor ondermeer Content Management, Document Management, Workflow en CrisisCommunicatie. Daarbij worden zowel modulaire standaardpakketten als maatwerksoftware geleverd. Daarnaast is NIC eigenaar van het inmiddels landelijk bekende ManagementBoek.com, de vakboekhandel voor managers. ¡ö

GemeenteOplossingen.nl

Ren¨¦ Notenbomer

Directeur

050 ¨C 5757833

notenbomer@notenbomer.nl

Postbus 2054

9704 CB Groningen

t 050 - 5757 848

f 050 - 5757 844

info@gemeenteoplossingen.nl

www.gemeenteoplossingen.nl