Gemeente Son en Breugel


Weekmarkt voortaan op vernieuwde Raadhuisplein

PB110014.JPG

Vorige week donderdag opende burgemeester Hans Gaillard officieel de weekmarkt op zijn nieuwe stek: het vernieuwde Raadhuisplein. Locatie van de markt was sinds 1972 het 17-Septemberplein.

In het kader van Kloppend Hart is het Raadhuisplein opgeknapt en heeft het plein de functie van evenementenplein gekregen. Dat houdt in dat de markt en de kermis voortaan op deze plek zullen zijn. We kunnen spreken van een toplocatie voor een markt en kermis, sprak Burgemeester Gaillard. Hij benadrukte dat de marktopstelling het resultaat is van goed overleg met omwonenden, winkeliers, marktcommissie en vertegenwoordigers van de marktbond.

De burgemeester bedankte Noud Saris, die de afgelopen 1,5 jaar als waarnemend marktmeester heeft gewerkt. Tevens stelde hij Arthur de Groot voor. Hij is onze nieuwe buitengewoon opsporingsambtenaar. Arthur bekleedt onder meer de functie van marktmeester.

Met het hijsen van de Sonse vlag verklaarde de burgemeester de markt officieel voor geopend.

Foto:

Bij de opening van de nieuwe locatie overhandigde burgemeester Gaillard een bos bloemen aan mevrouw Van Eeuwijk. Zij stond die dag 50 jaar op de markt.