Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


15 november 2004


Elburg - vrouw loopt brandwonden op.

Een 44-jarige vrouw uit Elburg liep op zondag (14-11) rond 20.45 uur brandwonden op in haar woning. Mevrouw heeft een gelhaard en goot vanuit een jerrycan gel in de geldpot van de kachel, in de veronderstelling dat het vuur gedoofd was. Dat was helaas niet het geval, de jerrycan vatte vlam en ontplofte in de handen van de vrouw.
De vrouw liep daarbij forse brandwonden op en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Voor onderzoek heeft de brandweer terplekke foto's gemaakt.


Wezep - auto in de sloot.

Een 41-jarige automobilist uit Wezep belandde op zondag (14-11) rond 17.20 uur met zijn auto in de sloot. Hij reed op de A28 en nam de afslag Wezep. De man raakte op de afrit door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en kwam vervolgens met zijn auto in de sloot terecht. Bestuurder en passagier kwamen met de schrik vrij. De licht beschadigde auto werd weggesleept door een bergingsbedrijf. Bij controle bleek de man nog een boete te hebben openstaan van E 52,50; deze werd ter plaatse voldaan.


Heerde - inbraak kantine.

Tussen zaterdagavond (13-11) en zondagmiddag (14-11) werd er ingebroken in een kantine aan de Veldkampseweg. De dader forceerde een raam van het herentoilet en klom vervolgens naar binnen. Ontvreemd werd een hoeveelheid drank, chips en snoep.


Nunspeet - Geknoei met kentekenplaten


De politie controleerde op zondag (14-11) rond 11.00 uur een Zweedse automobilist op de Oude Eperweg. De man kon niet aantonen dat hij de eigenaar van de auto was en had de Zweedse kentekenplaat van zijn vorige auto op deze vierwieler bevestigd.


Bij onderzoek bleek de oorspronkelijk Nederlandse auto in november 2004 vanuit Nederland te zijn uitgevoerd. De bestuurder verklaarde bewust geen nieuwe kentekenplaten te hebben aangevraagd, maar had voorzien van oude Zweedse kentekenplaten.


Omdat de auto eveneens niet verzekerd bleek te zijn, kreeg de man voor beide zaken een boete, in totaal een bedrag van E 575,- .


Harderwijk - inbraak woning.

Op zondag (14-11) werd er tussen 13.30-16.30 uur ingebroken in een woning aan de Stationslaan. De dader kwam binnen door het vernielen van een ruit van de tuindeur.
Binnen onderging een ruit van een tussendeur hetzelfde lot. De gehele woning werd doorzocht. Ontvreemd werden geld en sieraden.


Epe/Vaassen/Hattem/Putten - Poststukken naar postkantoor.
In het afgelopen weekend (13/15-11) werden er op meerdere plaatsen brievenbussen vernield mbv vuurwerk. Een gedeelte van de poststukken liep hierdoor schade op.
Het betreft hier brievenbussen in de Papenstraat te Epe, de Suikerbrink te Vaassen, de Kerkstraat en de Burchtstraat te Hattem alsmede de Bilderijkdijkstraat en Groeneveltstraat te Putten. De politie adviseert om waardevolle poststukken de komende weken bij het postkantoor af te leveren.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --