Politie Zaanstreek-waterland


19:29 14-NOV-04
WIJDEWORMER, OOSTERDWARSWEG
Aanrijding met drank op en de sloot in
Een 59-jarige vrouw uit Wijdewormer reed met haar personenauto tegen een stilstaande aanhangwagen aan en belandde vervolgens in de sloot. Zij is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd en bloed af laten nemen omdat de bestuurster vermoedelijk onder invloed van alcohol was.

03:23 15-NOV-04
ZAANDAM, PIETER LIEFTINCKWEG
Nachtportier hotel overvallen
De politie stelt een onderzoek in naar een gewapende overval op de nachtportier van een hotel, een 37-jarige Zaandammer. Volgens de portier kwam er een man naar hem toe vanuit het hotel en lokte hem met een smoes naar een kamer. In de kamer werd hij door een tweede overvaller bedreigd met een vuurwapen. Hij werd vastgebonden en gedwongen geld af te geven. De technische recherche heeft een uitgebreid sporenonderzoek gedaan en de centrale recherche stelt een nader onderzoek in.

09:01 15-NOV-04
PURMEREND, KAREKIETPARK
Inbraak wijkcentrum
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een wijkcentrum. De achterdeur is opengebroken en een computer meegenomen. Uit een geldkistje werd een onbekende hoeveelheid geld meegenomen. Vermoedelijk heeft de inbraak vrijdagavond plaatsgevonden en is men verwenen door de Gebr. Conijnstraat.

11:45 15-NOV-04
KROMMENIE, AGATHEPARK
Bronzen beeld gestolen
De politie zoekt getuigen van een diefstal uit het Agathepark. Tegenover de muziektent is een bronzen beeld van een betonnen sokkel losgetrokken. Het beeld stelt twee spelende kinderen voor en is ongeveer 50 centimeter hoog. Mensen die iets hebben gezien van de diefstal of kunnen vertellen wat er met het beeld is gebeurd worden verzocht te bellen met het wijkteam in Krommenie via 0900-8844.

16:08 14-NOV-04
ZAANDIJK, KOPERSLAGERSTRAAT
Jonge inbrekers aangehouden
Twee 12-jarige jongens uit Zaandijk zijn door de politie aangehouden omdat zij worden verdacht van inbraak in een school. De jongens hebben vermoedelijk een dakkoepel van de school verwijderd en zij met professionele abseil apparatuur de school in gegaan. Er werd niets gestolen. Eén van de jongens bekende al meer te hebben ingebroken. De afdeling jeugdzaken van de politie stelt een nader onderzoek in. Na verhoor zijn de jongens aan hun ouders overgedragen.

18:00 14-NOV-04
MONNICKENDAM, PROVINCIALEWEG N247
Man betrapt op rijden tijdens ontzegging
Bij controle door de politie van een auto die zonder achterlichten reed bleek dat de bestuurder een rijontzegging had. De 37-jarige man uit de Purmer kon zijn auto bij de politie achterlaten en is na verhoor met een bekeuring heengezonden.


19:11 14-NOV-04
KROMMENIE, JUPITIERSTRAAT
Auto klemgereden
Een 41-jarige man uit Krommenie werd in zijn auto klemgereden door twee andere auto's. De man zat met zijn gezin in de auto en moest stoppen voor een verkeerslicht. Plotseling werden er auto's schuin voor zijn auto en naast zijn auto gezet en sprongen er meerdere mannen uit. De Krommenieër reed direct achteruit en ging er vandoor. Wat de beweegreden van de mannen was om dit te doen is niet bekend. De politie heeft ter plaatse sporen veiliggesteld en stelt een onderzoek in.

22:17 14-NOV-04
EDAM, NIJVERHEIDSSTRAAT
Beeldscherm weg bij inbraak.
Bij een bedrijf werd een dubbelglas ruit met een steen ingegooid. Binnen werden bureaus van de wand af getrokken, kabels doorgeknipt en een beeldscherm en twee computers meegenomen. Aan achtergebleven apparatuur is onherstelbare schade aangericht. De politie stelt een nader onderzoek in.


---- --