Gemeente Hengelo

Koopzondag
Op zondag 28 november is het koopzondag in de binnenstad van Hengelo. Collecte
Tot en met 20 november collecteert Muziekvereniging Concordia. Van 22 tot en met 27 november collecteert de Nederlandse Stichting van het Gehandicapte Kind. Collectanten kunnen zich legitimeren.

Opgave huldiging Hengelose sportkampioenen

De jaarlijkse huldiging van de Hengelose sportkampioenen door het gemeentebestuur vindt plaats op maandag 31 januari 2005. Door een jury wordt de sportman, -vrouw en -ploeg uitgekozen.

Tevens wordt de sportstimuleringsprijs uitgereikt aan een jeugdlid of jeugdteam voor de meest aansprekende sportprestatie dit jaar. Ook wordt een sportvrijwilliger gehuldigd en deze ontvangt de "Rob Kerkhoven Sportvrijwilligersprijs".

Opgave

U kunt tot 8 december 2004 personen of ploegen/teams opgeven door het opgaveformulier in te vullen of te downloaden. Dit formulier is samen met de criteria op te vragen bij de sector Sport en Recreatie, Postbus 18, 7550 AA Hengelo, telefoon 245 97 30. Of te downloaden via deze site, klik op leven en wonen en dan sport en recreatie, kopje "activiteiten".

Gladheidbestrijding in Hengelo

De winter staat weer voor de deur. Zoals gebruikelijk worden de wegen van Hengelo bij (gevaar voor) gladheid gestrooid. Dit gebeurt volgens vaste routes. Die routes staan in een gladheidbestrijdingsplan. De uitvoering is in handen van Twente Milieu.

De hoofd- en doorgaande routes, de routes gebruikt door openbaar vervoer en de hoofdfietsverbindingen worden als eerste gestrooid. Daarna wordt een aantal andere straten, zoals toegangswegen naar het ziekenhuis, verzorgingstehuizen, basisscholen, winkelcentra en bedrijventerreinen gestrooid.

Op bedrijventerreinen wordt tussen zaterdag 17.00 uur en zondag 17.00 niet gestrooid. Ook normale woonstraten worden bij gladheid niet gestrooid. De gemeente kan niet alles strooien en sneeuwvrij houden. Daarom wordt een beroep op u gedaan om zo veel mogelijk zelf het trottoir voor uw woning sneeuwvrij te houden. Uitzonderingen daarop zijn bijvoorbeeld oversteekplaatsen, bushaltes en looproutes naar bejaardentehuizen en winkelcentra. Medewerkers van Wijkbeheer strooien die plaatsen handmatig.

Gratis strooizout

Desgewenst kunt u gratis strooizout ophalen bij Twente Milieu aan de Wegtersweg. Er staat een container klaar op het voorterrein. U dient wel zelf iets mee te nemen (een emmertje) om het zout in te doen.

Meer weten

Het gladheidbestrijdingsplan 2004/2005 ligt ter inzage in de Gemeentewinkel in het stadhuis.

Speelplek Theodora Versteeghstraat

Op dinsdag 16 november organiseert de gemeente een inloopavond in het kader van de herinrichting van de speelplek aan de Theodora Versteeghstraat. Tijdens de bijeenkomst wordt u geïnformeerd over het plan om de speelplek opnieuw in te richten. U kunt tijdens deze avond op het plan reageren. De bedoeling is dat uw reacties in december 2004 worden verwerkt, zodat de planvorming nog voor eind dit jaar kan worden afgerond. De speelplek zal dan in de eerste maanden van het nieuwe jaar opnieuw worden ingericht.

De inloopavond vindt plaats op dinsdag 16 november, van 18.00 uur tot 19.30 uur in Erve Het Beukert aan de Deurningerstraat 250. Het plan dat tijdens de inloopavond wordt gepresenteerd ligt tevens ter inzage bij het informatiecentrum SBO aan de Hazenweg 121. De balie is geopend van 8.30 uur tot 13.00 uur.

ADHD café voor lotgenoten

Het ADHD café is een ontmoetingsplaats voor mensen met ADHD, hun familie, bekenden en geïnteresseerden. Het café de Oriënt bevindt zich aan de Boerhaavelaan aan de achterzijde van het SMT ziekenhuis te Hengelo. Het café is iedere laatste maandag van de maand geopend van 19.00-22.00 uur. Mail voor meer informatie naar adhdcafé@home.nl of bel naar 290 53 25.
Op dinsdag 16 november 2004 vindt een wijkavond plaats voor de wijk telefoon 245 92 31 of via wijkaanpak@hengelo.nl.

Inloopavond bestemmingsplan Beckum

In het kader van het project 'actualisering van de verouderde bestemmingsplannen' dat de gemeente enige tijd geleden gestart is, is een startdocument opgesteld voor het plangebied Beckum. Dit plangebied wordt globaal begrensd door Beckumerschoolweg, Haaksbergerstraat, Pastoor Geertmansstraat, de Hagmolenbeek en het Buitengebied.

Voordat het bestemmingsplan formeel in procedure gebracht wordt, willen wij u aan de hand van het Startdocument bestemmingsplan Beckum informeren over de wijze waarop wij denken dat het nieuwe bestemmingsplan eruit zou moeten zien. In het startdocument staat een beschrijving van de bestaande en de nieuwe planologische situatie. In het nieuwe bestemmingsplan ligt de nadruk vooral op het vastleggen van de bestaande situatie. Wij horen graag van u of met name de door ons vormgegeven nieuwe situatie volledig en zorgvuldig tot stand is gekomen.

Inloopavond

Wij nodigen u daarom van harte uit voor de inloopavond op dinsdag 23 november 2004 tussen 18.00 tot 21.00 uur, in het Parochiehuis, Beckumerschoolweg 38 in Beckum. Tijdens deze inloopavond kunt u het startdocument bekijken, vragen stellen en uw opmerkingen kenbaar maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. M. Brummelhuis-du Sart van de afdeling Ruimtelijk Bestuursrecht, telefoon 245 98 82 (te bereiken op ma-do-vr).
Lichte bouwaanvragen zijn ingediend voor:


- Industriestraat 78 - E, veranderen en vergroten woonhuis


- Jacques Urlusstraat 38, plaatsen dakkapel


- Jacques Urlusstraat 40, plaatsen dakkapel


- Mesdagstraat 19, veranderen en vergroten woonhuis


- Theo van Loonstraat 9, veranderen en vergroten woonhuis


- Vivaldistraat 10, plaatsen dakkapel


- Zwavertsweg 239, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker Reguliere bouwaanvragen zijn ingediend voor:


- Bornsestraat 12 - B, aanbrengen gevelbelettering


- Deldenerdijk 62, oprichten woonhuis


- Platinastraat 2, oprichten container (voor installatie aardgasvulstation)


- Rotersweg 20, veranderen en vergroten varkensstal genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar In de week van 1 tot en met 5 november 2004 is vergunning verleend
- Brecklenkamp 39, oprichten dakopbouw


- Breemarsweg 371, veranderen en vergroten woonhuis
- Eduard Verkadestraat 111, plaatsen dakkapel
- Enschedesestraat nabij nr. 50, oprichten appartementencomplex en commerciële ruimten

- H Leefsmastraat /Uitslagsweg, oprichten glaskap op blok A
- Haaksbergerstraat 22, oprichten vijver

- J W F Werumeus Buningstraat 16, plaatsen dakkapel
- Klaverstraat 23, veranderen en vergroten woonhuis
- Laurastraat 21, oprichten kweekkas

- Leusveenweg 38, veranderen en vergroten woonhuis
- Nieuwstraat 29, veranderen gevel en plaatsen lichtreclame
- Welbergweg 30, veranderen en vergroten fietsenberging De verleende bouwvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor Hengelo, Hazenweg 121. Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 1 tot en met 5 november 2004. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 47.

Ontheffing Leefmilieuverordening Binnenstad (LMV)

Er is een aanvraag om bouwvergunning ingediend met het verzoek om ontheffing te verlenen van de bepalingen uit de LMV, na verlening van vrijstelling van de bepalingen uit de Bouwverordening, voor het veranderen van een gevel en plaatsen van een opschrift op het perceel Markt 1C.

Volgens de LMV is het verboden zonder ontheffing van burgemeester en wethouders te bouwen en volgens de bouwverordening is het verboden de voorgevelrooilijn te overschrijden.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van de bepalingen uit de LMV en de bouwverordening bevoegd hiervoor ontheffing te verlenen en zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen ontheffing te verlenen ligt van 17 november tot 1 december 2004 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor, Hazenweg 121.

Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van ontheffing kunt u tot 1 december 2004 schriftelijk indienen bij het Monumentenvergunning

Een aanvraag is ingediend voor het verkrijgen van een vergunning als bedoeld in de Monumentenverordening en de Monumentenwet voor:


- Geurdsweg 4, vernieuwen voegwerk
Het desbetreffende object staat op de gemeentelijke monumentenlijst.

Ter inzage
De aanvraag ligt met ingang van 15 november 2004 twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, in het Stadskantoor, Hazenweg 121. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze over de in behandeling genomen aanvraag voor 1 december 2004 schriftelijk indienen bij het College Ontwerpbeschikkingen
Burgemeester en wethouders zijn van plan om:

* een revisievergunning (art. 8.4, lid 1 Wet milieubeheer) te verlenen aan O.F.G. Ten Dam, Withagsmedenweg 5, voor een melkrundveehouderij aldaar. De aanvraag betreft een toename van het aantal melkkoeien en het jongvee ten opzichte van de nu geldende vergunning.

* een oprichtingsvergunning (art. 8.1, lid 1 sub a en c Wet milieubeheer) te verlenen aan Metaalbewerking Vunderink VOF, Aquamarijnstraat 161, voor een metaalbewerking, kunststofbewerking en assemblage van eierwasmachines aldaar.

Het voornemen bestaat om aan de vergunningen voorschriften te verbinden, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.
De ontwerpbeschikkingen, de daarbijbehorende aanvragen en andere ingebrachte stukken liggen van 17 november tot en met 15 december 2004 ter inzage bij de afdeling Milieu (Stadskantoor, Hazenweg 121) op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur en buiten deze uren iedere maandag na telefonische afspraak, telefoon 245 96 55.
van bovengenoemde inzagetermijn schriftelijk bedenkingen inbrengen. De gemotiveerde bedenkingen moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders, t.a.v. de afdeling Milieu, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een ieder kan verzoeken om een openbare zitting waar mondeling bedenkingen kunnen worden ingebracht en waar tevens gelegenheid wordt gegeven tot een gedachtewisseling over het ontwerp van de beschikking. Omdat deze openbare zitting in beginsel tijdens de inzagetermijn moet plaatsvinden, moet een verzoek daartoe tijdig worden gedaan. Tegen de later op een aanvraag te nemen beschikking kan in beginsel alleen beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht. Bij de bekendmaking van de definitieve beschikking wordt hierover meer informatie verstrekt.

Vergunningbesluiten

Burgemeester en wethouders hebben verleend:

* een oprichtingsvergunning (art. 8.1, lid 1 sub a en c Wet milieubeheer) aan A.H.M. Pegge, Korte Smienkweg 16, voor een paardenhouderij aldaar. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen.
* een oprichtingsvergunning (art. 8.1, lid 1 sub a en c Wet milieubeheer) aan J.H.J. Stege, Weyinksweg 7, voor een paardenhouderij aldaar. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen.
* een revisievergunning (art. 8.4, lid 1 Wet milieubeheer) aan J.G.B. Weernink, Kemerinksweg 7, voor een vleesvarkens- en tuinbouwbedrijf aldaar. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen.
* een oprichtingsvergunning (art. 8.1, lid 1 sub a en c Wet milieubeheer) aan H.G. Koster, Engelbertsweg 29, voor een veehouderij en de stalling van caravans aldaar. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen.

* een oprichtingsvergunning (art. 8.1, lid 1 sub a en c Wet milieubeheer) aan Maatschap G.M. en M. Hofstede, Loninkvoetpad 14, voor een schapenhouderij aldaar. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen.
* een oprichtingsvergunning (art. 8.1, lid 1 sub a en c Wet milieubeheer) aan Target Machinebouw, Industriestraat 219A, voor een metaalbewerkingsbedrijf aldaar. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen.

* Een veranderingsvergunning (art. 8.1, lid 1 sub b) aan Heerbaart Jongman Metaal B.V., Binnenhavenstraat 37, voor veranderingen in een metaalbewerkingsbedrijf aldaar. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen.

* een oprichtingsvergunning (art. 8.1, lid 1 sub a en c Wet milieubeheer) aan Kwekerij de Kettingbrug, Kettingbrugweg 46, voor een kwekerij annex caravanstalling aldaar. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter inzage heeft gelegen.

Aan de vergunningen zijn voorschriften verbonden, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening

De vergunningbesluiten en andere van belang zijnde stukken liggen van 17 november tot en met 29 december 2004 ter inzage bij de afdeling Milieu (Stadskantoor, Hazenweg 121), op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur en buiten deze tijden iedere maandag na telefonische afspraak (2459655).

Beroep kan worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Een beroepschrift moet zijn voorzien van een motivering, een dagtekening en een ondertekening en dient voor het einde van bovengenoemde inzagetermijn te zijn verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage. Daarnaast kan tegelijk met of direct na een beroepschrift bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Het griffierecht voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bedraagt (136,- en eenzelfde bedrag voor een verzoek om een voorlopige voorziening (voor rechtspersonen geldt voor beide gevallen een bedrag van (273,-. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de afdeling Milieu.

Een vergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij tijdig een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. De vergunning wordt dan niet eerder van kracht dan nadat op dit verzoek is beslist.

Vuurwerkopslag Busscher

Zoals ook in een provinciale advertentie aangekondigd ligt de ontwerpbeschikking voor de aanvraag van een vergunning voor een vuurwerkopslag door de firma Busscher, Deurningerstraat 73, vanaf 12 november 2004 op werkdagen van 8.30-13.00 uur ter inzage in het Stadskantoor van de gemeente Hengelo, Hazenweg 121, bij de afdeling Milieu. U kunt ook een telefonische afspraak maken via (074) 245 9655. De tekst kunt u ook vinden op www.prv-overijssel.nl onder de hoofdlink Documenten. Tot en met 10 december 2004 kunnen hiertegen bedenkingen worden ingediend.

De provincie Overijssel organiseert bij voldoende belangstelling op 29 november aanstaande van 14.30 uur tot 16.30 uur een informatiemiddag over de ontwerpbeschikking voor de firma Busscher. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via telefoonnummer 038-425 1461. In de week van 3 tot en met 9 november 2004 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 2 wilgen, 2 essen en 1 populier in de Geurdsweg ter hoogte van huisnummer 21. Herplant: 5 bomen van een duurzame houtsoort (eik, kastanje, linde en beuk) in de maat 12/14 binnen een jaar na de kap van de bomen.

* 1 suikeresdoorn in het Weustinkplantsoen, midden op het grasveld. Herplant: 1 eik in de maat 16/18 binnen een jaar na de kap van de suikeresdoorn.

* 1 eik (Quercus robur) en 1 paardekastanje (Aesculus hippocastanum) in de Louis Saalbornstraat ter hoogte van huisnummer 17. Herplant:
1 eik (Quercus robur) in de maat 16/18 en 1 paardekastanje (Aesculus hippocastanum) in de maat 20/25 in het plantseizoen 2005-2006.

* 1 populier in de Geleenstraat voor huisnummer 18. Herplant: geen.
* 1 els in de Vechtlaan achter huisnummer 58. Herplant: geen.
* 2 berken en 1 eik in de Vechtlaan achter huisnummer 34. Herplant: 3 moeraseiken in de maat 14/16 binnen een jaar na de kap van de berken en de eik.

* 1 knotwilg in de Godfried Bomansstraat achter huisnummer 24. Herplant: 1 esdoorn in de maat 14/16 binnen een jaar na de kap van de knotwilg.

* 4 lijsterbessen in de Tarwestraat voor de huisnummers 6 tot en met 12. Herplant: 4 Magnolia kobussen in de maat 12/14 binnen een jaar na de kap van de lijsterbessen.

* 3 Pyrus com "Beech Hill" (sierperen) in de Wim Kanstraat naast huisnummer 29. Herplant: 3 esdoorns (Acer Rubrum "Scanlon") in de maat 14/16 in het plantseizoen 2005.
SBO aan de Hazenweg 121. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van zes weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 3 tot en met 9 november 2004. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 9459.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

In de week van 8 november tot 13 november 2004 is besloten de volgende gehandicaptenparkeerplaatsen toe te wijzen:

* Babcockstraat, een te creëren parkeerplaats voor de woning nummer 13

* Hennepstraat, de eerste parkeerplaats, links van de dienstingang/-uitgang van Zorgcentrum Carint Humanitas
* Hennepstraat, derde, linker parkeerplaats, links van de hoofdingang op het parkeerterrein, behorend bij Zorgcentrum Carint Humanitas

De betreffende parkeerplaats mag, zodra het desbetreffende verkeersbord is aangebracht, alleen worden gebruikt door de eigenaar van de auto, waarvan het kenteken ter plaatse zal worden vermeld.

In de week van 8 november tot 13 november 2004 is besloten de volgende gehandicaptenparkeerplaatsen in te trekken:

* Brederostraat, de parkeerplaats voor de woning nummer 294
* Dubbelinckpad, de parkeerplaats voor de woning nummer 3
* Hennepstraat, de tweede, rechter parkeerplaats ter hoogte van de diensting-/uitgang van Zorgcentrum Carint Humanitas
* Otto Klempererstraat, de parkeerplaats achter de woning nummer 61
* Oldenzaalsestraat, de parkeerplaats voor de woning nummer 198
* Ida Wassermanstraat, de parkeerplaats voor de woning nummer 84
* De Wilmskamp, de vierde linker extra brede parkeerplaats in de rij van 8 parkeerplaatsen, gelegen op het parkeerterrein behorende bij het appartementencomplex

Ter inzage en bezwaar

De besluiten liggen gedurende zes weken ter inzage bij de dienstbalie van de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling. Deze balie bevindt zich op de begane grond (links achter de receptie) in het Stadskantoor Hengelo aan de Hazenweg 121 Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van zes weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Afsluiten Willemstraat ter hoogte van Langestraat
Het autovrij maken van de binnenstad verbetert het verblijfskarakter en leefbaarheid van de binnenstad. De afsluiting voor het gemotoriseerde verkeer van de binnenstad is met borden aangegeven. De behoefte om door de binnenstad te rijden blijkt echter nog steeds groot.

Momenteel wordt er gewerkt aan de Willemstraat. Deze straat krijgt door de nieuwe inrichting een duidelijk verblijfskarakter. Om er voor te zorgen dat automobilisten die de borden negeren, geen overlast meer kunnen veroorzaken in de Willemstraat en Pastoriestraat (straten met veel horecagelegenheden en terrassen) zal de Willemstraat ter hoogte van de Langestraat fysiek worden afgesloten.

Reconstructie Oldenzaalsestraat

Tot medio 2005 vinden werkzaamheden plaats aan de Oldenzaalsestraat onder andere in verband met rioleringswerkzaamheden, reconstructie van kruispunten, het aanleggen van fietspaden, busstroken, en nieuwe verkeersregelinstallaties op kruispunten.

De werkzaamheden worden aangegrepen om de Oldenzaalsestraat te reconstrueren. Het profiel van de Oldenzaalsestraat wordt gewijzigd. Met de reconstructie wordt de veiligheid van de weggebruikers en de verkeersafwikkeling verbeterd.

Weggedeelte Paul Krugerstraat - Kortenaerstraat

De werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat tussen de Paul Krugerstraat en Kortenaerstraat worden uitgesteld. Dit wegdeel wordt van 10-1-2005 tot 1-5-2005, of zo veel langer of korter als noodzakelijk zal blijken, voor al het verkeer worden afgesloten, zodat de Oldenzaalsestraat rond Sinterklaas en Kerst opengesteld kan worden. Genoemde besluiten liggen van 17 november tot 29 december 2004 ter inzage aan de balie bij de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling aan de Hazenweg 121. Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden binnen de bovengenoemde termijn van zes weken bezwaar maken bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend, bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, een dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Amaliastraat

In verband met drainagewerkzaamheden in de Nijverheid is de Amaliastraat tot en met 19 november afgesloten voor verkeer.

Augustastraat

In verband met drainagewerkzaamheden in de Nijverheid is de Augustastraat tot en met 19 november afgesloten voor verkeer.

Carolinastraat

In verband met drainagewerkzaamheden in de Nijverheid is de Carolinastraat tot en met 26 november afgesloten voor verkeer.

Louisestraat

In verband met drainagewerkzaamheden in de Nijverheid is de Louisestraat tot en met 26 november afgesloten voor verkeer.

Magdalenalaan

In verband met drainagewerkzaamheden in de Nijverheid is de Magdalenalaan van 22 tot en met 26 november afgesloten voor verkeer.

Margarethastraat
In verband met drainagewerkzaamheden in de Nijverheid is de Margarethastraat tot en met 26 november (gedeeltelijk) afgesloten voor verkeer. Eén rijbaan blijft open.
Tot 22 december 2004 is de Slachthuisweg ter hoogte van de Berflobeek afgesloten voor alle verkeer. De aansluiting van de Slachthuisweg op de Wegtersweg wordt daarmee afgesloten. De afsluiting houdt verband met de bouw van een nieuwe rioolkoker richting de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Gedurende de werkzaamheden wordt het gebied ontsloten via een nieuwe brug over de Berflobeek ter hoogte van de Eggerinksweg. Indien zich onwerkbaar weer voordoet zal de wegversperring medio januari 2005 worden opgeheven.

Wolfkaterweg

Vorige week is gestart met het aanleggen van vier asfaltplateaus en één wegverspringing op de Wolfkaterweg. Afhankelijk van de weersverwachting zijn 28 november deze werkzaamheden afgerond en is de Wolfkaterweg ingericht als 60 km gebied. Om de asfaltplateaus aan te brengen, zal de Wolfkaterweg op bepaalde momenten zijn afgesloten voor het doorgaande verkeer. Woningen en bedrijven blijven via één zijde van de Wolfkaterweg bereikbaar. De omleiding is met borden aangegeven.