Time : 5:10:29 PM
Date : Monday, November 15, 2004
Sender Name: De Backer

Fusie van de advocatenkantoren DeBacker en CMS Lexcelis

De advocatenkantoren CMS Lexcelis en DeBacker kondigen vandaag hun fusie aan die ingaat op 1 januari 2005 : het huwelijk van twee Belgische kantoren versterkt door een grote Europese alliantie. De aldus ontstane associatie "CMS DeBacker" telt 50 advocaten en een dertigtal medewerkers en heeft vestigingen in Brussel en Antwerpen.

De beide kantoren zullen in de lente 2005 hun activiteiten verrichten in totaal vernieuwde kantoren gelegen aan de Terhulpensteenweg, 178 te 1170 Brussel. CMS DeBacker zal het Belgisch lid zijn van CMS, een juridisch en fiskaal netwerk van 9 europese top-advocatenassociaties, vertegenwoordigd in 45 wereldhandelscentra.

DeBacker biedt een globale expertise in handels, publiek, en administratief recht. 20 jaar geleden opgericht, heeft DeBacker een stevige reputatie in :

Fusies, acquisities en desinvestering
Herstructurering, faillisementen en concordaten
Corporate governance - Bestuurdersaansprakelijkheid - Aandeelhoudersconflicten
Mededingingsrecht en Staatshulp
Handels- en distributierecht
Europees recht
Publiek en administratief recht
Economisch publiek recht
Public Private Partnerships
Fiskaal recht
Corporate Litigation
Corporate Finance
Bank en Verzekering

CMS Lexcelis is lid van de CMS alliantie sedert haar oprichting in 1999. CMS Lexcelis heeft een sterke ervaring op gebied van : M&A
Corporate real estate
Sociaal recht en pensioenen
Fiskaal recht
Intellectuele eigendom en handelspraktijken
Bank en financiën

Jean-Marie DeBacker, Senior Partner van de nieuwe structuur merkt het volgende op: "Wij hebben getracht de angels te vermijden waarbij sommige fusies hoofdzakelijk tot stand kwamen en die louter gebaseerd waren op het financiele aspect. Vandaar dat wij eerder opteren voor een internationale alliantie gericht naar onze klanten, door een goede beheerste fusie, gestoeld op echte complementariteiten. CMS DeBacker blijft dus een Belgisch kantoor, bestuurd en gecontroleerd door haar vennoten binnen een sterke alliantie met een totale onafhankelijkheid. Wij blijven ons inzetten om aan onze cliënten een hoogstaande service te verlenen, kwaliteits- en prijsbewust, met een sterke toegevoegde waarde uit hoofde van onze juridische kennis. Dit is onze enige zorg. »

Stanislas van Wassenhove, Voorzitter van het Directiecomité voegt daaraan toe : "Wij zijn zeer verheugd met deze fusie met DeBacker. Hun kennis en reputatie op het gebied van handelsrecht, publiek recht, bank en financiën, administratief recht, herstructurering van vennootschappen, public private partnerships, staatsteun, corporate governance en bestuurdersaansprakelijkheid, gekoppeld aan onze kennis van internationale transacties, van sociaal recht en pensioenen alsook van IP/IT, zullen van CMS DeBacker een ideaal kantoor maken op maat geprofileerd voor onze cliënten. Tesamen zullen wij ons inspannen om de snelle evolutie op te volgen in sectoren waarin onze cliënten hun activiteiten uitvoeren, zoals : energie, luchtvaart, bank en financiewezen, staalnijverheid, distributie, immobiliën, telecommunicatie, publieke holdings en intercommunales, gezondheid, ontspanning, enz. ».

Pierre Thill, President van CMS verklaarde: "De kwaliteiten van DeBacker, haar cliënteel en haar reputatie op de Belgische markt maken van haar een ideale partner voor CMS Lexcelis en voor de CMS alliantie. Dankzij deze fusie zal CMS een grote vooruitgang boeken voor zijn Belgische en internationale cliënten. Ik ben van mening dat de alzo gebundelde kennis en bekwaamheid van CMS DeBacker nog beter zijn cliënten zal kunnen helpen. Deze fusie volgt op de versterking van onze aanwezigheid in Spanje dankzij de toetreding van het kantoor Albiñana & Suárez de Lezo tot het CMS netwerk : eveneens uitstekend nieuws ! ».

Nota

Voor verdere inlichtingen : www.cmsdebacker.be
DeBacker : www.debacker.com.
CMS Lexcelis : www.cmslegal.be.
CMS : www.cmslegal.com

Indien vragen, graag contacten nemen met :


- Stanislas van Wassenhove,
Managing Partner , CMS Lexcelis - Tel: 00 32 2 626 22 11
- Arnaud de Meeûs,
Managing Partner, DeBacker - Tel: 00 32 2 742 12 12
- Peter Sommer,
Marketing Director, CMS, Tel: 00 32 2 650 04 36