Gemeente Stein


Gratis storten grof tuinafval nog niet mogelijk

15-11-2004

In de algemene beschouwingen heeft de raad aangegeven dat het ophalen van grof tuinafval anders kan.

Op dit moment is de gemeente Stein aan het bekijken hoe deze wens van de raad verwezenlijkt kan worden. De wens van de raad is het aantal ophaalrondes te verminderen en het gratis storten van grof tuinafval bij de afvalstraat mogelijk te maken.

Tot dit plan verwezenlijkt is, verloopt het inzamelen van grof tuinafval zoals vanouds. Dit betekent dat het grof tuinafval 7 maal per jaar opgehaald wordt bij u thuis. De data hiervoor staan vermeld in de afval- en activiteitenkalender. U kunt het grof tuinafval ook tegen betaling naar de afvalstraat brengen.

In Dagblad De Limburger van maandag 15 november 2004 wordt gesuggereerd dat inwoners van Stein vanaf nu hun grof tuinafval kwijt kunnen bij de afvalstaat. Naar aanleiding van dit krantenbericht heeft vanochtend een aantal inwoners contact gezocht met de afvalstraat. Deze mensen hebben wij helaas teleur moeten stellen.

Als de regeling rond het ophalen en storten van het grof tuinafval verandert, leggen wij de nieuwe regeling via de Schakel en onze website uit.