Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 15 november 2004

* DERDE VERDACHTE AANGEHOUDEN IN DUBBELE MOORD

(Zie eerder persbericht zaterdag 13 november 2004) ROTTERDAM - Door het rechercheteam van district Oost dat de dubbele moord van zaterdag jl. in een woning aan de Vignolastraat onderzoekt werd zondagavond rond half acht een 25-jarige Rotterdamse aangehouden. Eerder werden twee Rotterdammers in de leeftijd van 30 en 33 jaar oud aangehouden als verdachten voor de dit misdrijf. De drie verdachten worden morgen voorgeleid voor de Officier van Justitie. De slachtoffers werden door vuurwapengeweld om het leven gebracht.


* FIETSSTER AANGEREDEN
BERGSCHENHOEK - Maandagmorgen omstreeks kwart over acht raakte op de Leeuwenhoekweg een 40-jarige fietsster uit Bergschenhoek gewond, nadat ze werd aangereden door een bromfiets bestuurd door een zestienjarige jongen uit Bleiswijk. Het slachtoffer sloeg, zonder richting aan te geven, af en werd door de zojuist passerende jongen aangereden. De vrouw, die een gebroken rugwervel opliep, werd door GGD-personeel vervoerd naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Schiedam stelde maandagmorgen omstreeks kwart voor elf, naar aanleiding van tips via Meld Misdaad Anoniem, een onderzoek in een woning in de Maasstraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 106 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. De 30-jarige bewoner werd op grond van de Opiumwet aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.


* GEWONDE TIJDENS LOSWERKZAAMHEDEN BINNENSCHIP

ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks tien uur raakte tijdens loswerkzaamheden op een binnenschip dat lag afgemeerd aan de 2e Werkhaven een 47-jarige man uit Steenwijk gewond. Tijdens het lossen van Fenol naar een zeeschip constateerde het slachtoffer, dat voorzien was van persoonlijke bescherming, dat een kleine hoeveelheid Fenol op het rooster van de lekbak terecht was gekomen. Hierop werden de nodige maatregel getroffen. Toen de man zijn kleding uitdeed voelde hij een bijtende stof op zijn nek en handen. Het slachtoffer werd overgebracht naar het MCRZ, waar hij werd behandeld aan enkele opgelopen brandplekken.


* VERDACHTE BEROVING FIETS AANGEHOUDEN
SCHIEDAM/ROTTERDAM - Maandagmorgen omstreeks half drie hield politiepersoneel in de Vierhavensstraat een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man had even daarvoor in de Haleystraat in Schiedam een 33-jarige inwoner beroofd van zijn fiets. Onder bedreiging van een mes werd het slachtoffer gesommeerd zijn fiets af te geven, waarna de berover wegfietste. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en troffen de verdachte even later in de Vierhavensstraat aan. De man werd op signalement aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd voor nader onderzoek in beslag genomen.


* COFFEESHOP OVERVALLEN
ROTTERDAM - Zondagavond werd in de Slaghekstraat een coffeeshop overvallen. Omstreeks tien uur kwamen drie mannen het pand binnen. Onder bedreiging van vuurwapens werden de zakken van enkele aanwezige klanten doorzocht. Met een onbekend geldbedrag en verdovende middelen renden de overvallers vervolgens de coffeeshop uit en vluchtten in onbekende richting. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* RIJBEWIJS NA VERKEERSCAPRIOLEN INGEVORDERD

ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks half vier veroorzaakte op het Delftseplein een 21-jarige automobilist uit Rotterdam een aanrijding. Na het verkeersongeval reed de Rotterdammer weg, waarna de andere autobestuurder (identiteit nog onbekend) de achtervolging inzette. Tijdens de achtervolging ontstonden gevaarlijke situaties, waarbij over de trambaan werd gereden, rode verkeerslichten werden genegeerd, hoge snelheden werden gereden en bijna enkele fietsers werden geschept. Ter hoogte van de Weissenbruchlaan reed de 21-jarige verdachte tegen een lantaarnpaal. Gealarmeerde politiemensen hielden de man, die onder invloed van alcoholhoudende drank was, aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Naar de nog onbekend gebleven autobestuurder wordt een onderzoek ingesteld.