Gemeente Den Haag

november 2004
Toekomstdebatten in Scheveningen (5 november)

Ooit gedacht aan de mogelijkheid om volkstuintjes aan te leggen op loze stukjes van bedrijventerreinen? Of om mensen die hun afval netjes weggooien te belonen? Het zijn slechts twee van de vele ideeën die klonken bij de eerdere debatten van de campagne 'Den Haag van Morgen'. Maandag- en dinsdagavond 15 en 16 november vinden de laatste twee debatten plaats, ditmaal in Scheveningen.

De debatten zijn bedoeld voor het noordwestelijk deel van Den Haag, dus een groter gebied dan Scheveningen alleen. Op maandagavond praat presentatrice Paula Udondek met de gasten over de onderwerpen 'de stad is safe' en 'Den Haag mijn thuis'. Dinsdagavond gaat het over 'werken aan de stad' en 'stad van duizend culturen'. De avonden beginnen om 19.15 uur en vinden plaats in wijkgebouw 'De Vonk', Duinstraat 4 (naast het Appeltheater). De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. De debatten kunt u ook live bekijken op www.residentie.net In het wijkgebouw is bovendien van 15 t/m 19 november de reizende tentoonstelling met film 'Den Haag van Morgen In Vogelvlucht' te zien (ma-wo 10.00-17.00, do 10.00-17.00 en 19.30-21.30, vr 10.00-14.00 uur). Zie ook www.denhaagvanmorgen.nl.

Veel buurten vertegenwoordigd
Paula Udondek, zelf Hagenaar en bekend van het tv-programma 'Get the Picture', zal de aanwezigen vragen naar hun ideeën over hun eigen buurt of over de stad als geheel. Het kan gaan om grote projecten waarmee Den Haag zichzelf op de kaart zet, maar ook om kleine initiatieven in de eigen buurt of straat. De avonden zijn bedoeld voor de inwoners van het nieuwe stadsdeel. Er zijn dan ook deelnemers uit vele wijken en buurten. Ook zijn er mensen uit de gemeenteraad en het gemeentebestuur aanwezig. Eerder waren er debatten in Escamp en Leidschenveen/Ypenburg. De campagne wordt afgesloten met een slotavond in het stadhuis, op 30 november.

Beloning duizend euro
De gemeente Den Haag heeft de campagne 'Den Haag van Morgen' op touw gezet om de aandacht te vestigen op de toekomst van onze stad. Aan de ene kant geeft de campagne informatie over de grote projecten die de komende jaren op stapel staan. Aan de andere kant worden Hagenaars juist opgeroepen om nieuwe ideeën aan te leveren, met als beloning
1.000 euro voor de 16 beste ideeën. Indienen kan nog tot en met 19 november, onder andere via www.denhaagvanmorgen.nl.