Politie Groningen

Persberichten maandag 15 november 2004

Provincie Groningen 15-11-2004 -

Zuidbroek: man aangehouden in hotel
In een hotel aan de Burgemeester Omtaweg in Zuidbroek heeft de politie zondagavond een 42-jarige man zonder woon- of verblijfplaats aangehouden. De man logeerde in het hotel en kreeg onenigheid met personeel over de verstrekking van alcoholische dranken. De man bedreigde daarmee een medewerkster van het hotel. Gewaarschuwde agenten hielden de bezoeker aan en namen hem. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en hotel.

Leek: hardleerse alcomobilist
De politie heeft zondagnacht aan de Anna van Ewsumstraat in Leek een 35-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man bleek bij een politiecontrole te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen voor de ademanalyse. Die wees 1.07 promille alcohol uit. Na verhoor is de verdachte heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur. Later in de nacht werd de man rijdend in zijn auto aangetroffen in de Floresstraat in Groningen. Hij werd opnieuw meegenomen naar het bureau waar toen nog een promillage van 0.85 werd gemeten. De man kreeg nogmaals proces-verbaal en is na verhoor heengezonden met een rijverbod van 3 uur. In overleg met de officier van justitie is zijn auto in beslag genomen.

Delfzijl: automobilist onder invloed
Aan de Huibertplaat in Delfzijl heeft de politie zondagnacht een 40-jarige automobilist uit Zuidlaren aangehouden. Bij een controle bleek de man te veel te hebben gedronken. De ademanalyse aan het bureau wees 1.1 promille alcohol uit. Na verhoor is de verdachte heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Sappemeer: man verdacht van vernielen ruit
In zijn woning in Hoogezand heeft de politie zondagnacht een 20-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van het, samen met een andere verdachte, intrappen van een ruit van een drogisterij aan de Noorderstraat in Sappemeer. Op aanwijzingen van getuigen kon de verdachte worden aangehouden. De andere verdachte kon niet worden opgepakt. Hij werd ingesloten en later na verhoor heengezonden. De man ontkent. De politie stekt een nader onderzoek in.