Blue Fox Enterprises N.V.

PERSBERICHT aantal pagina's: 2

Dordrecht, 15 november 2004

· LICHTE DALING RESULTAAT BLUE FOX IN DERDE KWARTAAL

· VOOR GEHEEL 2004 STIJGING VAN RESULTAAT VERWACHT

In het derde kwartaal van 2004 zijn de netto-omzet en de nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening (vóór amortisatie van goodwill) van de CAD/CAM/ERP/GIS-kernactiviteiten van Blue Fox Enterprises N.V. licht gedaald ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar als gevolg van de tegenvallende ontwikkeling van de economie in West-Europa.

Omzet en nettowinst (vóór amortisatie van goodwill) van de kernactiviteiten zijn in de eerste drie kwartalen (exclusief de eenmalige bate van vorig jaar) per saldo gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit was met name het gevolg van de goede resultaten in de eerste zes maanden van 2004.

De totale netto-omzet en nettowinst (vóór amortisatie van goodwill) daalden, uitsluitend als gevolg van de verkoop van niet-kernactiviteiten. De Raad van Bestuur verwacht voor geheel 2004 dat de netto-omzet en nettowinst (vóór amortisatie van goodwill en eenmalige baten) van de huidige activiteiten van Blue Fox zullen stijgen ten opzichte van 2003.

Toelichting
In het derde kwartaal stegen de omzet en de nettowinst van de internationale CAD/CAM/ERP-activiteiten, vooral door een toename van de omzet in de Verenigde Staten en Turkije. De activiteiten in West-Europa bleven achter bij de verwachtingen doordat de economie in West-Europa opnieuw stagneerde in het derde kwartaal.
De CAD/CAM/GIS-activiteiten in de Benelux toonden een daling in omzet en nettowinst ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. Hierbij spelen de teruglopende bestedingen van de Nederlandse overheid een belangrijke rol. In het derde kwartaal is een reorganisatie doorgevoerd waarbij de CAD-trainingsactiviteiten zijn samengevoegd met de CAD-detacheringsactiviteiten. De nettokosten voor deze reorganisatie bedroegen circa 100.000,- en zijn direct ten laste van het resultaat gebracht. De satellietcommunicatie activiteiten van Blue Fox lieten in het derde kwartaal een stijging van het resultaat zien.

Vooruitzichten
Het jaar 2004 was onder betere omstandigheden gestart dan het vorige jaar. In het derde kwartaal is echter opnieuw stagnatie in de economie van West-Europa ontstaan. Voor het vierde kwartaal wordt traditioneel een stijging van de netto-omzet en nettowinst verwacht en de voortekenen daarvoor zijn goed. De Raad van Bestuur verwacht (vóór amortisatie van goodwill) een stijging van de nettowinst ten opzichte van 2003, exclusief de vorig jaar gerealiseerde eenmalige bate van circa 685.000,- door de verkoop van activiteiten.

Profiel Blue Fox Enterprises
Blue Fox levert CAD/CAM/ERP-oplossingen voor de internationale textiel- en mode-industrie. Daarnaast distribueert Blue Fox CAD/CAM-software voor engineeringtoepassingen en levert zij CAD/GIS-oplossingen ten behoeve van overheidsinstellingen. Ten slotte levert Blue Fox CAD/CAM-diensten zoals detachering, werving & selectie, opleidingen en trainingen.

Blue Fox is genoteerd aan de Officiële Markt van de Effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V.

Blue Fox Enterprises N.V. maakt gebruik van de diensten van twee liquidity providers: Amsterdams Effecten Kantoor (AEK), Herengracht 208-214, 1016 BS Amsterdam, tel. 020-5306300. SNS Securities, Nieuwezijds Voorburgwal 162, P.O. Box 235, 1000 AE Amsterdam, tel. 020-5508500.

/ / / / / / /