Eemland zuid, 09.20 uur

Utrecht 15-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanrijding met teveel op

AMERSFOORT Op zondag 14 november werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 22.35 uur reed een 77-jarige automobilist uit Amersfoort over de Spreeuwenstraat. Hij sloeg op de t-splitsing met de Wiekslag rechtsaf. Daarbij botste hij tegen een aan de linkerzijde van de weg geparkeerde auto. Toen hij vervolgens achteruit reed, botste hij tegen een andere geparkeerde auto.

Politiemensen namen ter plaatse de aanrijding op en constateerden dat de automobilist teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 700 ug/l, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Straatroof

AMERSFOORT Op zondag 14 november werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 11.00 uur stond een vrouw in een portiek van een flat aan de Van Brammenstraat. Plotseling werd haar tas van haar schouder gerukt en zag zij een man met haar tas wegrennen. Vervolgens sprong de verdachte op een fiets en ging er vandoor in de richting van de Nieuwerode.

Signalement:

Blanke man van ± 30 jaar, ongeveer 1.70 meter, slank postuur en een onverzorgd uiterlijk. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een blauwe jas met wit/rode strepen en sportschoenen. Hij had een blauwe gebreide must op.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Taxichauffeur mishandeld

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 november werd een taxichauffeur door twee mannen mishandeld.

Rond 04.45 uur stapte in het centrum van Amersfoort twee mannen in een taxi. Nabij station Schothorst stapte één van de mannen uit, de andere wilde kennelijk ook uitstappen, maar omdat zij niet hadden betaald, hield de chauffeur hem vast. De chauffeur reed met één van de mannen door naar een vlakbij gelegen adres. Daar kreeg hij woorden met de passagier en vervolgens kwam de net uitgestapte passagier ook ter plaatse. De chauffeur, een 48-jarige man uit Leusden, kreeg vervolgens meerdere klappen van de beide mannen. Hij slaagde erin de taxicentrale te waarschuwen. Een buurtbewoonster kwam tussenbeiden, waarna de passagier die eerder was uitgestapt, er vandoor ging. De lichtgewonde chauffeur werd door de vrouw geholpen en de passagier betaalde alsnog voor de taxirit. Vlak daarna kwamen enkele andere taxichauffeurs ter plaatse en werd de gewonde Leusdenaar naar het ziekenhuis gebracht. Waar de andere verdachte toen naartoe is gegaan, is nog onbekend.

In het ziekenhuis werd de Leusdenaar aan de verwondingen in zijn gezicht behandeld. Daarna deed hij bij de politie aangifte van de mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.