Beers Bedrijfsauto

Scania opent nieuw bedrijf in Meppel voor het spuiten van cabine- en chassisonderdelen

15/11/2004

Scania opent een nieuw bedrijf voor het spuiten van cabine- en chassis onderdelen in Meppel. Met deze nieuwe fabriek, waarvan de ingebruikname staat gepland in 2007 - 2008, is Scania in staat om nog beter tegemoet te komen aan de vraag naar trucks gespoten in door de klant opgegeven kleurspecificaties.

Een toenemend aantal transportbedrijven profileert zich door meer kunststofonderdelen van de truck in kleur te laten spuiten. Door samenwerking met onafhankelijke toeleveranciers kan Scania op dit moment al een behoorlijk aantal op maat gespoten trucks afleveren. Scania ziet hierin een groeiende markt.
"Gezien deze achtergrond is de beslissing om het spuitwerk zelf te gaan doen een strategische keuze", zegt Per Hallberg, Group Vice President Production and Procurement. Kortere levertijd en lagere kosten ten opzichte van de huidige situatie, betekenen een voordeel voor de klant en voor Scania. De inrichting van de lakfabriek voldoet aan de laatste eisen op het gebied van efficiency, techniek en milieu, waardoor een hoge kwaliteitsstandaard is gewaarborgd.

Het bedrijf wordt gevestigd in de Scaniafabriek in Meppel die, sinds 2002 de cabineproductie geconcentreerd werd in Oskarshamn in Zweden, niet meer in gebruik is.

"De aanwezigheid van gekwalificeerd personeel, de gunstige geografische ligging ten opzichte van onze belangrijkste toeleveranciers van kunststof en de fabriek in Zwolle, waar meer dan 50% van onze trucks wordt geassembleerd, zijn de voornaamste redenen om te kiezen voor deze locatie", aldus Per Hallberg.

De fabriek in Meppel levert aan de assemblagebedrijven in Zweden, Nederland en Frankrijk. Het bedrijf in Meppel zal als zelfstandige productie unit binnen de Europese productiestructuur van Scania opereren. De fabriek zal werkgelegenheid bieden aan ca 100 medewerkers.

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.