Protestantse Kerk in Nederland


Arbeidsvoorwaardenregeling PKN 2004

Nu de Protestantse Kerk in Nederland een feit is, is ook de nieuwe 'Generale Regeling voor de rechtspositie van medewerkers' van kracht. Daarom is de Arbeidsvoorwaardenregeling - die is gebaseerd op deze generale regeling - herzien en opnieuw uitgegeven.

Deze arbeidsvoorwaardenregeling is bestemd voor medewerkers van de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland, voor kerkelijk werkers en kerkmusici, voor kosters en koster-beheerders en voor plaatselijke medewerkers.

Deze uitgave bevat, naast de 'Arbeidsvoorwaardenregeling medewerkers Protestantse Kerk in Nederland' en de 'Uitvoeringsbepalingen', ook de 'Aanvullende bepalingen voor de rechtspositie van kosters en koster-beheerders', en de 'Aanvullende bepalingen voor plaatselijke medewerkers'.

Bovendien zijn modellen en formulieren opgenomen die zo kunnen worden gebruikt: een model voor een arbeidsovereenkomst met een koster, een model Sociaal Plan voor plaatselijke medewerkers, of een modelovereenkomst voor een 'Fietsregeling'.

Werknemers van de Protestantse Kerk in Nederland, en plaatselijke gemeenten die werkgever zijn, krijgen deze regeling gratis toegezonden. Zij ontvangen ook regelmatig wijzigingen en aanvullingen op de arbeidsvoorwaardenregeling, in de vorm van 'circulaires'.

Werkgevers die 'trendvolgers' zijn van de Protestantse Kerk in Nederland - bijvoorbeeld een kerkelijke stichting - kunnen de arbeidsvoorwaardenregeling a ¤ 6,50 bestellen en zich bovendien voor ¤ 8,- per jaar abonneren op de bijbehorende circulaires.

Bestellen: brochureafdeling, tel. (030) 880 17 24; brochureverkoop@pkn.nl. Abonneren: abonnementenafdeling, tel. (030) 880 17 25; abonnementen@pkn.nl Website: arbeidsvoorwaardenregeling en circulaires