Kempen & Co

PERSBERICHT

Transactie Kempen & Co afgerond

Met ingang van vandaag is Kempen & Co weer een volledig zelfstandige bank. Na het voldoen aan alle vereisten voor de transactie, waaronder het verkrijgen van goedkeuring van binnenlandse en buitenlandse toezichthouders en de afronding van de verschillende juridische en organisatorische zaken, zijn vandaag alle aandelen Kempen & Co overgedragen aan de nieuwe aandeelhouders. Het management en de medewerkers van Kempen & Co houden tezamen 35% van de aandelen, Friesland Bank, HAL Investments en NPM Capital hebben ieder een belang van 20% en 5% van de aandelen is inmiddels doorgeplaatst bij relaties van de bank.

De statutaire directie van Kempen & Co bestaat vanaf vandaag uit Wiet Pot (voorzitter), Leo Deuzeman en Ieko Sevinga. Evert Greup is, zoals reeds eerder aangekondigd, met ingang van heden teruggetreden uit de directie en zal op part-time basis verbonden blijven aan Kempen & Co.

De raad van commissarissen wordt gevormd door Pieter Winsemius (voorzitter), Fritz Fröhlich, Abel Slippens en Onno Wentges. Pieter Winsemius is sinds 1999 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg en was voorheen onder meer minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en verbonden aan McKinsey & Company Inc. Fritz Fröhlich is van 1991 tot 2004 werkzaam geweest bij Akzo Nobel, laatstelijk als vice-voorzitter van de raad van bestuur en CFO. Abel Slippens, sinds 1978 actief bij Sligro, is thans voorzitter van de directie van Sligro Food Group. Onno Wentges is vanaf 1987 verbonden aan Kempen & Co, eerst als statutair directeur en daarna gedurende twee jaar als adviseur van de bank. Sinds de afsplitsing van Kempen & Co in april 2003, maakt Onno Wentges deel uit van de raad van commissarissen.

Amsterdam, 15 november 2004
Directie Kempen & Co N.V.

Voor meer inlichtingen:
Bieneke Mulder: +31 (0)20 348 8012

Profiel Kempen & Co
Kempen & Co is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren.

Sinds de oprichting in 1903 is bij Kempen & Co de ervaring ontwikkeld om hoogwaardig advies te geven vanuit een persoonlijke en duurzame relatie met de cliënt. Juist in tijden van een bijzonder groot informatieaanbod streeft Kempen & Co ernaar om selectief te opereren. Kempen & Co doet dit met name door zich met haar diensten te richten op segmenten waar diepgaande research en advisering echt waarde kunnen toevoegen, zoals kleinere en middelgrote beursgenoteerde bedrijven en vastgoedondernemingen.

Kempen Capital Management (KCM) is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM beheert portefeuilles in Europese aandelen, obligaties en vastgoed voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren, via mandaten en beleggingsfondsen, waaronder de bekende Orange Funds. KCM streeft naar goede beleggingsresultaten door te werken met zeer gespecialiseerde beheerteams.

Kempen & Co Corporate Finance richt zich op advisering bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt.

Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.

Nadere informatie over Kempen & Co kunt u vinden op www.kempen.nl


---- --