Gemeente Voorburg-Leidschendam


www.leidschendam-voorburg.nl ontwikkelt zich snel

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 18 november 2004
---

On Topic, www.praatmetuwraad.nl en met stip op de zesde plaats

Leidschendam-Voorburg heeft een paar belangrijke inhaalmanoeuvres verricht op de digitale snelweg. Deze week hebben abonnees het eerste nummer van On Topic (digitaal stadsmagazine) ontvangen en zijn de verplichte publicaties uit de gemeenterubriek in een nieuw jasje gestoken. Sinds 15 november is www.praatmetuwraad.nl in de lucht, een interactieve website van de gemeenteraad. Als klap op de vuurpijl is www.leidschendam-voorburg.nl gestegen naar een zesde plek in de landelijke monitor van de gemeentelijke websites die wordt uitgevoerd door Advies Overheid.nl

Digitale dienstverlening is een speerpunt uit het collegeprogramma. De gemeente staat niet stil en de digitale doorontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op.

On Topic en digitale gemeenterubriek
Afgelopen week is de eerste On Topic verstuurd, het digitale stadsmagazine van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Informatie over gemeentelijke websites en wetenswaardigheden over verschillende projecten passeren de revue. Inwoners en andere belangstellenden ontvangen On Topic maandelijks in hun mailbox. Zij kunnen zich hiervoor opgeven via de link in de rechterkolom op de homepage van www.leidschendam-voorburg.nl

Een groot aantal inwoners heeft zich inmiddels aangemeld voor de andere e-service, namelijk de digitale gemeenterubriek. De verplichte publicaties worden wekelijks elektronisch verstuurd naar de abonnees. Vanaf 18 november verschijnt de rubriek in een nieuw jasje op internet. Tevens is het mogelijk via een speciale zoekmachine in één oogopslag op de hoogte te zijn van wat er speelt in welke straat.

www.praatmetuwraad.nl online
Vanaf 15 november is het mogelijk te reageren op de standpunten van de politieke partijen op het discussieplatform van www.praatmetuwraad.nl. De ervaringen van de raadsleden van de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn dagelijks te volgen in zogenaamde weblogs. De glazen raadszaal verduidelijkt de samenstelling van de gemeenteraad en ook het laatste nieuws van en over de gemeenteraad is op deze website te vinden.

6e plaats op ranglijst www.advies.overheid.nl
Op de website www.advies.overheid.nl houdt Advies Overheid.nl de stand van zaken rondom de ontwikkeling van de websites van gemeenten, provincies, waterschappen en ministeries periodiek bij. De sites worden op vijf punten beoordeeld; gebruikersvriendelijkheid, algemeen, dienstverlening, bestuurlijk, participatie. Op de vorige tussentijdse ranking was www.leidschendam-voorburg.nl te vinden op een plek in de top 40. Een stijging van meer dan 25 plaatsen is verdienstelijk.

Toekomst
In 2005 zal naast de doorontwikkeling van de internetsite een bedrijvenloket en een subsidiewijzer worden geintroduceerd en is het bovendien mogelijk bepaalde producten elektronisch te betalen.