Gemeente Dordrecht


---

Dordtse onderwijsdagen in teken van Brede School

Vincent Brinkhof
Voor het tweede achtereenvolgende jaar worden op dinsdag 16 november en woensdag 17 november de Dordtse Onderwijsdagen georganiseerd. Het thema voor deze twee dagen is de Brede School. Het worden twee dagen gevuld met bijeenkomsten, discussiegroepen en het Onderwijscafé. De bijeenkomsten worden gehouden in galerie de Compagnie.

Dinsdag 16 november organiseert het Leerpark een bijeenkomst met als thema `Sociale samenhang in het Leerpark'. Het Leerpark wil een klimaat scheppen waarin jongeren zich op een zo efficiënt mogelijk manier kunnen ontwikkelen en voorbereiden op hun toekomst. Op het gebied van sociale samenhang is nog veel te ontwikkelen in het Leerpark. De discussiegroepen zijn bedoeld om te komen tot haalbare voorstellen en samenwerkingsmogelijkheden.

Woensdag 17 november staat in het teken van de `School in de Samenleving' (SiS). Dordrecht geeft invulling aan de Brede School onder de noemer `School in de Samenleving'. Inmiddels kent Dordrecht 16 SiS-locaties. Binnen Dordrecht zijn veel ontwikkelingen, nieuwe samenwerkingsverbanden, activiteiten worden (verder) ontwikkeld en worden er multifunctionele accommodaties ingericht.

Onderwijscafé
Het Onderwijscafé is nieuw en staat onder leiding van RTV Rijnmond presentator Karin Ingelse. In dit Onderwijscafé wordt verder gediscussieerd over de zin of onzin van een brede school. De deelnemers worden uitgedaagd een standpunt in te nemen. De Onderwijscafés gaan in het schooljaar 2004/ 2005 meerdere keren plaatsvinden.

Meer informatie treft u aan in de bijgesloten uitnodigingsbrochure en op de website www.dordtseonderwijsdagen.nl

PDF icoon Uitnodiging Dordtse Onderwijs Dagen 2004