Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

16/11/04 Koningin bij galapremière speelfilm Pluk van de Petteflet

Hare Majesteit de Koningin woont dinsdagavond 16 november in het Pathé Tuschinski Theater te Amsterdam de galapremière bij van de Nederlandse speelfilm Pluk van de Petteflet. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Annie M.G. Schmidt. De opbrengst van deze voorstelling komt ten goede aan Jantje Beton.

Het verhaal van Pluk sluit naadloos aan bij Jantje Beton, de organisatie die al ruim 36 jaar opkomt voor speelkansen van kinderen in Nederland. Pluk maakt, net als Jantje Beton zich sterk voor het behouden van speelruimte voor kinderen. Pluk gaat in de film de strijd aan om de Torteltuin voor de Petteflet te behouden.

De hoofdrol van Pluk wordt gespeeld door Janieck van de Polder. Overige rollen worden onder andere gespeeld door onder andere Arjan Ederveen (Meneer Pen/Kluizelaar), Erik van Muiswinkel (Majoor) en Erica Terpstra (Burgemeester). Daarnaast zijn de stemmen van een aantal dieren in de film ingesproken door Karin Bloemen, Dolf Janse en Marc-Marie Huijbrechts.

De film is geregisseerd door Ben Sombogaart en Pieter van Rijn. De film is geproduceerd door Bos Bros en wordt gedistribueerd door Folmi- TV Productions B.V. en Warner Bros (Holland) B.V.

De Koningin is beschermvrouwe van Jantje Beton.