Openbare Bibliotheek Oss

Persbericht, oktober 2004

Lezingen tijdens Jongerenmaand in Bernhezer Bibliotheken

De maand november staat in de Basisbibliotheek Maasland in het teken van de jongeren.

In het Blikopener lezingenprogramma staan deze maand dan ook verschillende lezingen met jongerenthemas op de agenda. Allereerst is er in de bibliotheek Heesch op dinsdag 16 november een lezing voor ouders over zak- en kleedgeld.

Twee dagen later, op donderdag 18 november, komt in de bibliotheek Heeswijk-Dinther een ex-deelnemer van de organisatie Travel Active met informatie over internationale werk-, studie- en Au-Pair programmas voor jongeren.

Kaarten voor beide lezingen zijn verkrijgbaar in de bibliotheken van Heesch, Heeswijk-Dinther en Nistelrode. De lezingen beginnen om20.00 uur.

Zak- en kleedgeld

Ank Koster is opvoedkundige, mediator en trainer bij de landelijke oudervereniging Ouders en Coo. In samenwerking met het NIBUD is een lezing ontwikkeld over het thema zak- en kleedgeld. In de lezing van Ank Koster komen tips, trucs en valkuilen bij het leren omgaan met geld en het geven van zak- en kleedgeld aan de orde. Als moeder van 3 volwassen kinderen en docente op een school voor voortgezet onderwijs heeft mevrouw Koster veel praktijkvoorbeelden bij de hand.

Kinderen leren omgaan met geld is erg belangrijk en daar kun je al op jonge leeftijd mee beginnen.

Het is een actueel en vaak moeilijk onderwerp voor ouders en kinderen. Zo schreef het Brabants Dagblad 3 juli jl. nog : Kinderen willen altijd meer en Ouders denken dat het normaal is dat je je kinderen alles geeft. Dat is de mythe van het moderne ouderschap. Website bij Zak- en kleedgeld door Ans Koster:
www.ouders.net
www.jeugd-en-geld.nl

Travel Active

Een jaar studeren in Amerika, werken als receptionist in een hotel in Engeland, kinderen helpen met het maken van huiswerk op een schooltje in Nepal, fruitplukken in Australië of werken als au pair in Ierland?

Travel Active is Nederlands grootste culturele
uitwisselingsorganisatie met 15 jaar ervaring op het gebied van internationale werk-, studie-, vrijwilligers- en Au Pair programmas. Doelstelling van de organisatie is zoveel mogelijk jongeren in staat stellen een internationale ervaring op te doen. Naast een groot aantal Work & Travel programmas verzorgt Travel Active ook High School, au pair, stage- en talenreisprogrammas in alle windrichtingen..

De lezing op 18 november in de bibliotheek van Heeswijk-Dinther wordt verzorgd door een ex-deelnemer aan één van de programmas van Travel Active, opgeleid om lezingen en presentaties te verzorgen. Uiteraard wordt er gesproken uit eigen ervaring!

Kaartverkoop

Toegangskaarten voor de lezing over zak- en kleedgeld op dinsdag 16 november in de bibliotheek Heesch, verzorgd door NIBUD/Ouders en Coo zijn verkrijgbaar à 3,50.

Kaarten voor de lezing door Travel Active op donderdag 18 november in de bibliotheek Heeswijk-Dinther kosten 2,50 ; voor jongeren met een bibliotheekabonnement of VIPkaart: 1,-.

De kaartverkoop voor beide lezingen vindt plaats in de bibliotheken van Heesch, Heeswijk-Dinther en Nistelrode. Voor de Travel Active lezing worden ook toegangskaarten in de mediatheek van het Gymnasium Bernrode verkocht. Telefonisch reserveren is mogelijk voor de lezing in Heesch op 0412-451857 en voor de lezing in Heeswijk-Dinther op tel. 0413-291054.

Einde persbericht

Websites bij Travel Active:
www.travelactive.nl