Gemeente Bergen op Zoom


Bereikbaar Bergen op Zoom: op weg naar 2015

Voor de 4e keer organiseert de gemeente Bergen op Zoom een ondernemersbijeenkomst onder het motto "Onderneem't samen". Samen met het bedrijfsleven is dit jaar gekozen voor het thema "Bereikbaar Bergen op Zoom".

Daarom nodigen wij u uit om deel te nemen aan een bijeenkomst over de huidige en toekomstige bereikbaarheid van zowel de binnenstad van Bergen op Zoom, als de bedrijventerreinen van Bergen op Zoom en Halsteren.
De bijeenkomst vindt plaats op

16 november aanstaande, van 18.00 tot 20.00 uur in schouwburg de Maagd, met aansluitend een informele bijeenkomst.

Aanleiding voor deze bijeenkomst zijn:

* de huidige en toekomstige status van infrastructuur,
* de gevolgen van de Nota Mobiliteit en

* het nieuwe verkeersstructuurplan voor Bergen op Zoom, dat begin 2005 door de gemeenteraad van Bergen op Zoom zal worden vastgesteld.

Het verkeersstructuurplan geeft de kaders voor de verkeersstructuur en het mobiliteitsbeleid binnen de gemeente voor de periode 2004 tot en met 2015. In deze periode zijn er tal van ontwikkelingen gepland in Bergen op Zoom. Denk hierbij aan de bouwplannen voor Augustapolder, Bergse Haven en het recreatiecomplex Fun City, de opwaardering en uitbreiding van het centrum, de doortrekking van de A4 en de ontwikkeling van het stationsgebied. Door deze ontwikkelingen neemt het aantal verkeersbewegingen en de druk op de bereikbaarheid van het centrum en de bedrijventerreinen toe.

workshops
De bijeenkomst start met twee korte presentaties over bereikbaarheid. Daarna worden in verschillende workshops de diverse aspecten van bereikbaarheid behandeld. In deze workshops vindt over een aantal stellingen een discussie op hoofdlijnen plaats. Mogelijk komt uit deze discussies een onverwachte invalshoek of een goed idee naar voren, die Bergen op Zoom beter bereikbaar maakt.

Het voorzitterschap is in handen van Klaas Hielkema, huidig voorzitter van de Brabantse Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) West-Brabant en oud-directeur van Akzo Nobel-Resins.

U wordt 16 november aanstaande dus in de gelegenheid gesteld om uw mening over bedrijventerreinen of binnenstad te laten horen. Uw aanwezigheid wordt bijzonder op prijs gesteld!

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Robert van Splunter, accountmanager bedrijven, op telefoonnummer 0164-277428.