Provincie Zuid-Holland

Informatieavonden inrichting Groenzone Berkel/Pijnacker en Bergboezem Oude Leede

De provincie Zuid-Holland houdt, namens de stuurgroep Groenzone Berkel-Pijnacker, op 16 en 17 november aanstaande van 19.30 uur tot 22.00 uur informatieavonden over de inrichting van de Groenzone Berkel/Pijnacker en de Bergboezem Oude Leede. De plannen voor het hele gebied komen op beide avonden aan de orde, maar op 17 november wordt extra aandacht besteed aan de waterberging in de Bergboezem. Plaats van handeling voor beide avonden is de Ontmoetingskerk, Klapwijkseweg 91 in Pijnacker.

Na enkele jaren van voorbereiding heeft de stuurgroep Groenzone een plan vastgesteld dat aangeeft hoe de Groenzone en de Bergboezem eruit komen te zien. Er is overeenstemming over de financiering en dat betekent dat niets de realisering van dit centrale deel van de Groenblauwe Slinger in de weg staat.

De Groenzone maakt deel uit van de Groenblauwe Slinger, het gebied tussen de Rotterdamse en Haagse regio dat wordt omgevormd tot een aantrekkelijk natuur- en recreatiegebied en voorkomt dat Rotterdam en Den Haag aan elkaar groeien.

Het gebied krijgt een andere functie: landbouwgrond zal veranderen in een waterrijk natuur- en recreatielandschap; er komen fiets- en wandelmogelijkheden en verbindingen naar de omliggende woon- en natuurgebieden. Duurzaam waterbeheer is bij de aanleg uitgangspunt.

De stuurgroep Groenzone wil op deze avonden belanghebbenden zoals bewoners en bedrijven en belangstellenden informeren over het plan. Het plan zal ook worden gebruikt voor de komende herziening van het bestemmingsplan. In de stuurgroep zijn vertegenwoordigd: de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Berkel en Rodenrijs, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer, het stadsgewest Haaglanden, de stadsregio Rotterdam, het Hoogheemraadschap van Delfland en de Dienst Landelijk Gebied. Begin 2005, als de plannen geconcretiseerd worden in een bestemmingsplan en milieueffectrapport, volgt de inspraakronde.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22