Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'smart cook' julius jaspers komt nu ook met kookworkshops

leer zÈlf smart koken in gloednieuwe kookstudio smart kitchen

Amsterdam, 12 november 2004... Na het succes van Smart Cooking 1 en 2 en de onlangs gelanceerde nummer 3 én de Smart Cooking agenda '05, opent 'Smart Cook' Julius Jaspers op 15 november in Almere de deuren van kookstudio Smart Kitchen. Workshops, lezingen, proeverijen en demonstraties; alles kan in de Smart Kitchen. Als het maar lekker is en met goede spullen gebeurt.

Smart Kitchen moet het culinaire hart van Studio Bazar worden. Paul van de Kooi bouwt hem, Gaggenau voorziet hem van apparatuur, en verder wordt de keuken uitgerust met de beste pannen, messen, machines en andere hardware. Uiteraard neemt Studio Bazar het voortouw en gaat een programma verzorgen met kooklessen in groepsverband en voor particulieren, gastkoks uit binnen- en buitenland, proeverijen en natuurlijk de nodige Smart Cooking presentaties van Julius zelf. Vanaf E 65,- per persoon kan iedereen een poging wagen om zèlf een heerlijk diner in elkaar te zetten! In drie uur leer je hoe je bijvoorbeeld een mooi fusion diner of kerstmenu maakt, maar ook welke pannen je waarvoor moet gebruiken en wat de meest relevante gebruiksvoorwerpen in de keuken zijn.

Smart Cooking

Julius Jaspers' Smart Cooking is inmiddels een bekend concept in Nederland. Zijn gerechten zijn dankzij een zorgvuldige voorbereiding vóóraf, snel te bereiden en ideaal voor een feestelijk diner thuis. Koken is volgens Jaspers entertainment en dus niet de hele avond in de keuken staan terwijl de gasten aan tafel zitten. Julius Jaspers: "Juist de handelingen van te voren zijn essentieel, zodat tijdens een lunch of diner nog maar vijf minuten per gang gekookt hoeft te worden. Het klinkt simpel, ...en dat is het ook!"

Margriet Winter Fair

Op 16, 17 en 19 november is Julius Jaspers aanwezig op de Margriet Winterfair in de Jaarbeurs in Utrecht en demonstreert hoe zijn heerlijke recepten uit zijn nieuwe boek Smart Cooking 3 bereid moeten worden.

Kookliefhebbers die snel iets lekkers op tafel willen zetten, komen aan hun trekken met de verrassende recepten van kok/traiteur Julius Jaspers, tevens eigenaar van Studio Bazar, een winkelketen met een uitgebreid assortiment aan keukenspullen, in totaal vijf winkels en een outlet-store gevestigd Amsterdam, Buitenveldert en Laren. Smart Cooking 1 ontving de Gouden Garde voor het beste Nederlandstalige kookboek in 2003. Na het succes van Smart Cooking 1, 2 en 3 en de eerste Smart Cooking Agenda '05, opent Julius zijn eerste kookstudio Smart Kitchen. Adres Smart Kitchen: De Steiger 119, 1351 AK Almere