STICHTING GREENPEACE NEDERLAND

persaankondiging voor resultaten bloedonderzoek Greenpeace

Persaankondiging

Onderzoeksresultaten naar giftige stoffen in bloed

Op dinsdag 16 november maakt Greenpeace Nederland de onderzoeksresultaten van het bloedonderzoek bekend dat zij heeft uit laten voeren in het kader van haar giftige stoffen campagne. Prof. dr. P.J.J. Sauer van het Academisch Ziekenhuis Groningen heeft in opdracht van Greenpeace onderzoek verricht naar de aanwezigheid van giftige stoffen in het bloed van een representatieve groep Nederlanders. Tijdens deze bijeenkomst licht prof. dr. P.J.J. Sauer de resultaten toe. Ruud Peters van TNO-MEP verantwoordelijk voor de rapportage is ook aanwezig. Tevens is er ruimte voor het stellen van vragen aan enkele deelnemers van het bloedonderzoek.

In april en mei 2004 heeft Greenpeace bij 91 mensen in Nederland bloed laten prikken om deze te laten onderzoeken op de aanwezigheid van giftige stoffen. Een representatieve steekproef van de bevolking is onderzocht op bisfenol-A, alkylfenolen, ftalaten (weekmakers), broomhoudende brandvertragers en synthetische musken. Deze stoffen komen in allerlei consumentenproducten voor zoals in televisies, computers, matrassen, shampoo en parfums.


- Datum: Dinsdag 16 november 2004

- Tijd: 10.30 uur (open om 10.15 uur aanvang)
- Locatie: De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR, Amsterdam

Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met: Marlies van Echteld, persvoorlichter, tel. 020-5249 588 of 06- 2503 1015

12 nov 04 16:57