Gemeente Roermond

Islamitische basisschool Roermond wint prijsvraag Week van de Vooruitgang

In het kader van de Week van de Vooruitgang heeft de gemeente Roermond een prijsvraag uitgeschreven. Alle basisscholen in de stad werden gevraagd een idee te omschrijven waarmee ouders worden gestimuleerd kinderen zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school te brengen. De school met het beste idee krijgt van de gemeente Roermond een verkeerseducatiedag aangeboden.

Dit heeft geleid tot geweldig kleurrijke collages, met heel veel enthousiasme en ijver door de leerlingen gemaakt. Groep 5 van de Islamitische Basisschool Roermond had volgens de jury het beste idee. Zij had als motto de tekst: "Doe allemaal zelf iets, kom te voet of met de fiets". Dit motto is verwerkt op een aantal spandoeken die op school en langs de weg kunnen worden opgehangen. Ouders die te voet of met de fiets komen worden beloond met een T-shirt of een petje. Hiervoor hebben de leerlingen een ontwerp gemaakt dat op het T-shirt of het petje kan worden gedrukt.

Op dinsdag 16 november a.s. wordt de prijs uitgereikt. Dit gebeurt tijdens de viering van het Suikerfeest op de Islamitische basisschool. De prijs bestaat uit een verkeerseducatiedag. Op het schoolplein wordt een verkeerstuin met verkeersborden van 3VO ingericht. Hier kunnen de leerlingen spelenderwijs de verkeersregels onder de knie krijgen. Ook wordt een behendigheids-parcours uitgezet waar leerlingen met de fiets speciale manoeuvres kunnen oefenen. Een stadswacht zal gedurende enige tijd als politieagent optreden. Publicatiedatum: 15.11.2004 Bijgewerkt: 15.11.2004