Ingezonden persbericht


VERKENNINGEN, DINSDAG 16 NOVEMBER 2004 TUSSEN 16.00 EN 17.00 UUR OP 747AM

VRAAGGESPREK:

Rol van religie in het maatschappelijke debat

Door toenemende secularisatie leek religie uit ons openbare leven verbannen. Gezien de huidige ontwikkelingen, de daden die uit naam van God/Allah worden gepleegd en de aanslagen op de diverse gebedshuizen moeten we geloof weer serieus gaan nemen. Met godsdienst- en cultuurfilosoof Dr. G. Steunebrink praten we over de rol van religie in het maatschappelijke debat, polarisatie en verharding van het sociale klimaat. Hij gaat daarbij uit van de interculturele samenleving, aanknopingspunten in de verschillende religies en de dialoog. We móeten samenleven. Het alternatief is desintegratie. En dat zou pas een ramp zijn , aldus Dr. G. Steunebrink.

REPORTAGE:

"Help, een Turkse oudere in huis!"

Wie van het personeel zou de islamitische mannen moeten wassen? Hoe kom je aan halal maaltijden? En wat als ze geen Nederlands spreken? Bij Zorggroep Solis in Deventer maakten ze zich al een tijd zorgen. In hun wooncentra en verpleegtehuizen vond je tot nu toe geen allochtone ouderen. Maar als ze straks komen, wat dan?

Om ervaring op te doen werd besloten tot een 'proefopname': een Turks echtpaar woonde vier dagen in een Solis-tehuis. Leerzaam werd het, maar toch héél anders dan bedoeld. Verkenningen doet verslag in twee reportages. Vandaag deel 1: 'de aankomst'.

Nederlandse Moslim Omroep

Sumatralaan 45

1217 GP Hilversum

T 035-6252932

F 035-6281240