Eemland noord, 09.35 uur

Utrecht 16-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Teveel op

BAARN In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 november bleek een automobilist teveel te hebben gedronken.

Rond 02.00 uur werd een 39-jarige automobilist uit Baarn op de Nieuw Baarnstraat gecontroleerd. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 540 ug/l, bijna 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Fietser gewond

SOESTERBERG Op maandag 15 november raakte een fietser gewond bij een ongeval.

Rond 18.50 uur fietste een man uit Soesterberg (leeftijd onbekend) over de kruising van de Anthonie van Leeuwenhoeklaan en de Kerklaan. Daarbij kwam hij met zijn fiets ten val. Hij werd met vermoedelijk een gebroken heup per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Winkeldiefstal

SOEST De politie heeft zaterdag 13 november, om 13.23 uur, een 69-jarige Soester aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De man had bij een supermarkt op de Smitsweg voor 11 euro aan drank ontvreemd maar werd betrapt door het winkelpersoneel. De man kreeg een dagvaarding en een winkelverbod.

BAARN Hetzelfde lot trof een 63-jarige Amsterdammer die op zaterdag 13 november, om 11.20 uur, een hoeveelheid goederen wegnam bij een supermarkt aan de Eemnesserweg.

Winkelpersoneel nam waar dat de man voor 13 euro aan drink- en etenswaren in zijn jas stak zonder deze af te rekenen bij de kassa. Ook deze verdachte kreeg een dagvaarding om te verschijnen bij de rechter.

Aangehouden voor mishandeling

BAARN- De politie heeft zaterdagmorgen 13 november, om 05.07 uur, een 42-jarige inwoner van Baarn aangehouden voor het plegen van een mishandeling.

De man was op bezoek gegaan bij een vrouw woonachtig op de Faas Eliaslaan. Tijdens dit bezoek maakte de man ruzie met de 41-jarige bewoonster waarbij hij de vrouw een forse duw gaf. Toen de vrouw op de grond lag schopte hij de vrouw tegen het lichaam.

De politie die ter plaatse kwam heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aan het bureau bleek dat de man, een bekende veelpleger, nog gehoord moest worden voor een bedreiging. De man is ingesloten en wordt dinsdag 16 november voorgeleid bij justitie.

Ruziemakers beboet

SOEST Twee inwoners van Soest hebben vrijdagavond 12 november, om 22.30 uur, een bekeuring gekregen voor openbare dronkenschap.

De mannen, respectievelijk 29 en 45 jaar oud, hadden eerder een conflict gekregen met een taxichauffeur omdat zij de rit niet konden betalen.

Dit conflict werd voortgezet bij een taxi-bedrijf aan de Eikenlaan waarbij de ter plaatse geroepen politieagenten bemiddelden.

De verdachten waren behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank en kregen een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.