AutoRai

16-11-2004

Maserati Quattroporte is in 2004 de beste import auto in Japan

De Maserati Quattroporte, het vlaggenschip van het Italiaanse merk met de Drietand, heeft de prestigieuze onderscheiding 2004 Import Car of the Year in de wacht gesleept, die wordt toegekend door de Japan Automotive Hall of Fame Association (JAHFA).

De overhandigingsceremonie heeft vandaag plaatsgevonden in het National Science Museum in Tokio.

The Quattroporte heeft de 2004 Import Car of the Year onderscheiding gewonnen dankzij:

* De perfecte creatie van haar Brand image
* De tijdloze vormgeving die is bewerkstelligd door de perfecte integratie van traditie en vernieuwing

* Het verfijnde vakmanschap

* De juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit in dit marktsegment
* De ultieme keuze voor de ware automobielliefhebber

Deze prijs is één van de vele prestigieuze internationale onderscheidingen die de Quattroporte heeft gekregen, zoals de Red Dot Design Award, één van de oudste en meest belangrijke in de design wereld, de Best Luxury Car in Show, uitgereikt op 28 mei tijdens de British International Motor Show, en de Best Imported "Luxury Sedan" titel, in februari verleend door Auto Motor und Sport, het bekendste Duitse automobielblad.

De Quattroporte werd in Japan voor het eerst onthuld op 22 oktober 2003 tijdens de International Motor Show in Tokio, om vervolgens twee dagen later getoond te worden in de Italiaanse Ambassade in de aanwezigheid van Ferrari - Maserati Group President Luca di Montezemolo, ambassadeur Mario Bova, locale autoriteiten en de internationale automobielpers.
Sinds de verkoopstart in april zijn er meer dan 250 Quattroportes in Japan verkocht en de wachtlijst bedraagt nu al een paar maanden.

Het is interessant te zien dat, ondanks dat Japan een land is met rechtsgestuurde autos, Italiaanse sportwagens zoals de Quattroporte voornamelijk met links stuur worden besteld omdat dat als een exotisch luxe item wordt beschouwd.