Gemeente Breda

Groot aantal subsidieverzoeken in de derde ronde:



De belangstelling voor de campagne Hart voor je Buurt is zo groot, dat het college van burgemeester en wethouders in de derde en laatste ronde voor dit jaar maar 26 van de 75 subsidieverzoeken kan honoreren. Evenals in voorgaande jaren is er ook dit jaar weer 260.000,- beschikbaar voor initiatieven van bewoners, die zelf actie willen ondernemen om hun buurt, wijk of dorp prettiger leefbaar te maken. In de eerste ronde kwamen er 58 verzoeken binnen, waarvan er 34 werden gehonoreerd voor ca. e 90.000,- en in de tweede ronde konden 33 van de 54 verzoeken worden gehonoreerd voor ruim e 80.000,--. Van het resterende bedrag heeft het college in de derde ronde nog 26 initiatieven geheel of gedeeltelijk gehonoreerd.

De 26 gehonoreerde verzoeken voldoen alle aan de criteria die gelden om voor subsidie in aanmerking te komen. Van deze aanvragen komen er negen uit het district Zuidwest, vijf uit Zuidoost, twee uit het Centrum, vier uit Noordoost en zes uit Noordwest. Zo krijgen de openbare speelplaats van de J.F. Kennedyschool, het Concordiaplein en het Groentje speeltoestellen, het voetbalveldje naast jongerencentrum De Loper een goaltje, het speelveldje voor het grote schoolplein van de Dirk van Veenschool en het middenterrein van de Schotenhof in Prinsenbeek een opknapbeurt, de Vriesdongen, Hoevebroek, Schippersslagen,Vuchtschootseweg en de Rietsemalaan een buitentafeltennistafel en het Kastanjeplein een speeltuintje. En er komen afsluitbare poorten in brandgangen aan de Terheijdenseweg, Dr. Struyckenstraat, Lokerenstraat, Aalststraat, Jeroen Boschstraat en Rembrandtstraat en verlichting in de brandgangen van de Nijenrodestraat-Hardenbroekstraat en de Nijenrodestraat-Muiderslotstraat. Verder worden er planten rondom het speelplein aan de Heksenwiellaan/t Zand gezet en wordt het openingsfeest bekostigd, worden de plantenbakken en borders aan de Smidsheining vernieuwd en komt er een bankje op de middenstrook van de Helenastraat. Bovendien gaan er stimuleringsbijdragen naar het Marokkaans Vrouwen Comité, dat samen met vrouwen van andere nationaliteiten het vijf-jarig bestaan wil vieren, naar de winkeliers in de Boschstraat, die legeetalages willen opfleuren met oude ansichten en naar een werkgroep, die het 25-jarig bestaan van het carillon in Heuvel organiseert. Tot slot komt er geld beschikbaar voor een kunstwerk bij de ingang van het Peperbos in Prinsenbeek.

De indieners van een subsidieverzoek krijgen persoonlijk bericht. Wordt een aanvraag afgewezen, dan wordt dat in een beschikking gemotiveerd. Tegen het collegebesluit kan beroep worden aangetekend ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB). Met de initiatiefnemers van de gehonoreerde verzoeken wordt een overeenkomst gesloten, waarin afspraken worden gemaakt over de afrekening.

Breda, 16 november 2004