Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 16 november 2004

* VRACHTWAGEN KLEM; KILOMETERSLANGE FILE
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks kwart over vier kwam op de westbaan van de Rijksweg A13, ter hoogte van de Doenkade, een vrachtwagen met oplegger, die werd bestuurd door een man uit België, vast te zitten onder het viaduct. Politiemensen sloten de gehele A13 af voor het verkeer, omdat een kraan die op de oplegger stond, dreigde te vallen.
Al het verkeer werd omgeleid via de Doenkade, waardoor er een file ontstond tot ver voorbij Delft. De Rijksweg werd drie uur afgesloten in verband met de takelwerkzaamheden. De vrachtwagenchauffeur kreeg een boete opgelegd.


* ERNSTIG VERKEERSONGEVAL
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks acht uur vond een ernstig verkeersongeval op de Giessenbaan plaats, waarbij een 23-jarige vrouw uit Maassluis zwaar gewond raakte. Een 24-jarige automobilist uit Maassluis reed met zijn auto op de verkeerde weghelft. Een 33-jarige tegemoetkomende autobestuurder uit Rotterdam waarschuwde de man door met zijn lichten te seinen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Door de aanrijding raakten 24-jarige man en zijn 23-jarige mede-inzittende gewond. De man werd overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis, waar een bloedproef werd afgenomen. De vrouw, die in de auto bekneld was geraakt, werd na ruim een uur door brandweerpersoneel uit haar benarde positie gehaald. Zij werd met ernstig letsel door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek naar de nadere toedracht van het verkeersongeval in.


* OVERVAL KLEDINGZAAK
ROTTERDAM - Maandagmiddag even voor vier uur werd door twee met een mes gewapende mannen een overval gepleegd op een kledingzaak in de Noordmolenstraat. De beide overvallers bedreigden met het mes een 25-jarige verkoopster en eisten de inhoud van de kassa. Met als buit een bedrag van enkele honderden euro's verdween het tweetal even later in onbekende richting.


* EEN OP DRIE AUTOMOBILISTEN GEFLITST TIJDENS SNELHEIDSCONTROLE

ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeershandhaving) hield maandagavond een snelheidscontrole op de Abram van Rijckvorselweg. Tussen half acht en half tien reden 516 van de 1346 automobilisten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km/uur in plaats van de toegestane '50'.


* PAK CHOCOLADEMELK VOOR 200 EURO
ROTTERDAM - CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Maandagmiddag omstreeks vier uur werd een achttienjarige jongen uit Almelo op de Rivierweg het slachtoffer van oplichting. Het slachtoffer werd op straat benaderd door een man die hem enkele mobiele telefoons en een camera aanbood voor 500 euro. Nadat het tweetal een prijs van 200 euro was overeengekomen, vond de overdracht plaats. Het werd duurkoop in plaats van goedkoop, want toen de jongen het pakketje uitpakte bleek er een pak chocolademelk in te zitten.