Utrecht, 10.30 uur

Utrecht 16-11-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Forse buit

UTRECHT- Afgelopen weekend werd ingebroken in een school gelegen aan de Verlengde Vleutenseweg. De dieven maakten een gat in de muur en konden zo de school inkomen. Vervolgens werden enkele kluizen opengebroken en 120 laptops gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met het district Marco Polo: 0900-8844.

Tasjesrover aangehouden

UTRECHT- Op maandagavond werd een tasjesrover aangehouden. Omstreeks 20.40 uur liep een vrouw (geg.onb) over de Hopakker toen plotseling haar tas werd afgepakt. De dader rende weg in de richting van de Nieuwe Koekoekstraat en stapte hier op een scooter. De politie werd gewaarschuwd en ging op onderzoek uit. In de omgeving werd een 20-jarige Utrechter aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement.Een tweede verdachte is deze zaak, een 17-jarige man uit Utrecht, werd later ook aangehouden. De politie heeft het vermoeden dat deze personen verantwoordelijk zijn voor meerdere straatroven en het straatroofteam onderzoekt de zaak.

Schietpartij

UTRECHT- Op maandagmiddag werd er vermoedelijk geschoten bij woningen aan de Augusto Sandinostraat. Omstreeks 14.20 uur kreeg de politie de melding dat er geschoten zou zijn bij het woonwagenkamp. Agenten gingen ter plaatse en kregen van getuigen te horen dat er na de mogelijke schietpartij een auto hard was weggereden en dat er mogelijk nog een gewapende man in een woning zou zitten. Het arrestatieteam werd gewaarschuwd en viel de woning binnen, maar hier werd niemand aangetroffen. Wel werd er een kleine hennepplantage van 60 planten aangetroffen en een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk. Bij de schietpartij is niemand gewond geraakt en werden geen inslagen aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Paardeveld; 0900-8844.

Autokraker aangehouden

UTRECHT- Op maandagavond werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie de melding dat was ingebroken in een auto aan het Moreelsepark. Met een goed signalement gingen de agenten op zoek naar de autokraker. Op het Stationsplein werd een 41-jarige man uit Rotterdam aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement. Bij controle had de man zelfs nog de glassplinters in zijn zak zitten. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Goedkoop tanken
UTRECHT- Op maandagmiddag werd een man aangehouden omdat hij benzine had gestolen. Omstreeks 17.45 uur had een 45-jarige man uit Utrecht getankt bij een tankstation aan de Lunettenbaan. Zijn volle tank rekende hij echter niet af, maar hij reed hard weg. De politie werd gewaarschuwd en kon na onderzoek de man aanhouden. De man verklaarde de benzine te hebben gestolen omdat hij geen geld had. Met dit slechte excuus werd hij ingesloten voor verhoor.