Politie Flevoland

Vier aanhoudingen na overvallen op woningen

Lelystad 16-11-2004 - Na een gewelddadige overval op een woning in De Tjalk en een in De Schouw zijn donderdagavond 11 november vier aanhoudingen verricht. Het betreft vier jongens uit Lelystad in de leeftijd van 17 tot en met 19 jaar.

Zij worden verdacht van de overval op de woning van een 72-jarige vrouw uit De Tjalk op 22 oktober jl. en de woning van een 26-jarige vrouw uit De Schouw op 5 november. In beide gevallen sloegen de daders de bewoners en bedreigden hen, terwijl de woning werd doorzocht. De 72-jarige raakte daarbij gewond aan haar hoofd en is voor controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De vriend van de vrouw uit De Schouw was op het moment van de overval alleen in de woning en werd eveneens geslagen, bedreigd en vastgebonden.

Bij de overvallen maakten de vier verdachten onder meer paspoorten, geld, sieraden en cameras buit. Na het onderzoek in de woningen en in de buurt leidden de sporen naar de jongens. Daarop volgde het doorzoeken van hun woning, waarbij het grootste gedeelte van de buit werd teruggevonden. Het geld was opgemaakt.

Alle verdachten zijn inmiddels in bewaring gesteld in afwachting van hun verantwoording voor justitie.