ACBMEDIATON



VNO-NCW en ACBMediation sluiten samenwerkingsconvenant

Den Haag, 16 november 2004 - Vanmiddag ondertekenen Jacques Schraven, voorzitter VNO-NCW en Hans Beekhuis, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van ACBMediation een convenant om samenwerking bij geschiloplossing in het bedrijfsleven kracht bij te zetten.

VNO-NCW vindt een bedrijfsmatige benadering van zakelijke conflicten van groot belang voor het bedrijfsleven. Mediation is daarbij een waardevol instrument voor ondernemingen.

Om mediation op juiste wijze te kunnen toepassen en verder te ontwikkelen voor het bedrijfsleven, is een gespecialiseerde organisatie nodig, die de belangen van ondernemingen in het oog houdt. VNO-NCW heeft hiertoe de stichting ACBMediation als mediationorganisatie voor het bedrijfsleven aangewezen.

Ondernemingen hebben behoefte aan mediators die speciaal zijn geselecteerd op hun deskundigheid in het bemiddelen bij zakelijke conflicten. Daarnaast is een onafhankelijk advies onontbeerlijk over de vraag of mediation de aangewezen methode is, en zo ja welke mediator voor een specifieke zaak geschikt is.

De stichting ACB is in het leven geroepen vanuit de behoefte aan een eigen onafhankelijke belangenbehartiger. Oprichters zijn het bedrijfsleven, waaronder VNO-NCW en verschillende (juridische) beroepsgroepen.


---