Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht 16-11-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verdachten poging tot woninginbraak aangehouden

WILNIS In de nacht van zaterdag op zondag zijn 3 verdachten aangehouden op verdenking van poging tot woninginbraak.

Omstreeks 2.20 uur zag een getuige aan de Pastoor Kannelaan een personenauto parkeren. Twee inzittenden van de auto droegen bivakmutsen, liepen met grote tassen de wijk in. Toen de politie ter plaatse kwam zat de bestuurder van de auto nog in het voertuig en kon direct worden aangehouden. Plotseling zagen agenten een man hard de wijk in rennen. Hierop vroegen de agenten om assistentie om de wijk te doorzoeken. Ter hoogte van een sloot zagen de agenten een verdachte in de struiken. Bij het zien van de agenten sprong de man in de sloot. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden.

Een derde verdachte werd door een getuige gezien in de struiken. Ook deze verdachte is aangehouden. De aangehouden verdachten zijn afkomstig uit Polen en variëren in leeftijd van 26 tot 30 jaar.

Verdachte aangehouden wegens vernieling

WILNIS In de nacht van zaterdag op zondag is een 16-jarige jongen uit Wilnis aangehouden wegens vernieling.

Omstreeks 04.55 uur bevond de jongen zich in een winkel aan de Molmlaan in Wilnis. In het berghok had de verdachte gegooid met brood en broodmanden. Toen agenten ter plaatse kwamen was hij inmiddels bezig met het opruimen ervan. De jongen was onder invloed van alcohol en is aangehouden.

Jongens aangehouden voor vernieling verkeerslicht

BRAAMBRUGGE In de nacht van zaterdag op zondag zijn 5 jongens aangehouden wegens het vernielen van een verkeerslicht.

Omstreeks 3.20 uur zagen agenten een groepje jongens op een verkeerslicht zitten. Bij het verkeerslicht aangekomen zagen zij de verdachten wegfietsen. De kappen van het verkeerslicht waren eraf en de lampen waren er uit gehaald. De agenten zijn achter de jongens aangereden en hebben ze aangehouden. De jongens zijn afkomstig uit Braambrugge, Abcoude en Loenen aan de Vecht en bevinden zich in de leeftijdscategorie van 16 tot 18 jaar. Het proces- verbaal wordt voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

Vervalsing

WOERDEN Op maandagavond is een 18-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het reizen met een vals reisdocument.

Rond 20.15 uur hadden de hoofdconducteur en een conducteur een treinreiziger aangehouden die reisde met een valse OV-studentenkaart, deze bleek in Rotterdam gestolen te zijn. Vervolgens heeft de verdachte een valse naam opgegeven. De man is overgebracht naar het politiebureau in Woerden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Poging tot straatroof

VINKEVEEN In de nacht van maandag op dinsdag is een 35-jarige man uit Braambrugge slachtoffer geworden van een poging tot straatroof.

Omstreeks 00.15 uur liep de man op de Spoorlaan een bedrijf uit. Hij zag daar 4 mannen, in de leeftijd van 23 jaar, rond een auto staan. Hij werd door één van de mannen aangesproken in gebrekkig Engels. Het slachtoffer negeert de mannen, waarop één van de verdachten de camera van de man uit zijn handen probeerde los te trekken. Dit lukte niet, waarop het slachtoffer een vuistslag tegen zijn voorhoofd kreeg. De man is vervolgens in zijn auto gestapt en weggereden.

De politie is op zoek naar getuigen die rond 00.15 uur iets gezien hebben rond de Spoorlaan. Zij kunnen contact opnemen met Politie district Rijn en venen, via 0900-8844.

Overlast rondhangende vrouw

MAARSSEN Op maandagavond is een 18-vrouw uit Maarssen aangehouden voor rondhangen.

Omstreeks 20.00 uur stond de verdachte bij een grote groep voor een supermarkt aan de Zwanenkamp. Het meisje wilde niet weggaan en bleef hangen. Toen agenten na tien minuten weer terugkwamen, stond de zij er nog steeds. Zij is aangehouden en er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.