HP stimuleert brede adoptie van open source software met JBoss-overeenkomst

Partnerovereenkomst en nieuwe diensten van HP maken het gemakkelijker om kosten te besparen met behulp van standaardtechnologie op basis van open source

UTRECHT, 16 november 2004 - HP heeft een overeenkomst gesloten met JBoss, waarmee het voor grootzakelijke gebruikers gemakkelijker wordt om open source software te gebruiken. JBoss is een toonaangevend leverancier van Java middleware-oplossingen op basis van open source software, waaronder applicatieservers, mailservers en een ontwikkelraamwerk.

HP biedt klanten één contactpunt voor JBoss-ondersteuning en voor een reeks open source consultancydiensten. Daarbij bouwt HP op zijn brede expertise om antwoorden te vinden op de vragen van klanten over migraties en om hen te helpen bij het realiseren van substantiële kostenbesparingen door middel van het inzetten van standaardtechnologieën.

"Een van de belangrijkste zorgen van klanten wanneer zij Linux en open source software uitrollen, is de beschikbaarheid van services en ondersteuning voor deze producten," zegt Al Gillen, research director, System Software, bij IDC. "Dankzij de samenwerking tussen HP en zijn softwarepartners wordt dit probleem verholpen door een oplossing die klanten helpt om effectief open source-producten te gebruiken binnen hun IT-infrastructuur.

HP maakt hierbij gebruik van partnerovereenkomsten met leveranciers van open source applicaties en bekende Linux-distributies om innovatieve oplossingen te ontwerpen, bouwen, integreren en beheren. Daarnaast heeft HP wereldwijd ruim 6.500 in Linux gespecialiseerde service¬medewerkers in dienst, om te kunnen voorzien in de behoeften van klanten op het gebied van consultancy en ondersteuning bij oplossingen.

HP + JBoss
HP is de eerste en de enige grote Linux-leverancier met open source software-oplossingen die gecertificeerd zijn voor JBoss. De overeenkomst van vandaag zorgt voor additionele ondersteuning en diensten - architectuur en ontwerp, implementatie, en integratie- en migratie-oplossingen - voor JBoss-producten op de standaardplatforms van HP. Hiertoe behoren onder andere de HP ProLiant en de HP Integrity servers. Daarnaast is HP van plan om begin 2005 HP OpenView Application Management-oplossingen te bieden, die veranderingen in JBoss Application Serveromgevingen controleren en beheren.

De overeenkomst met JBoss helpt tevens de risico's te minimaliseren voor klanten die open source-oplossingen willen inzetten in hun rekencentra, dankzij ondersteuning voor HP's Linux Reference Architecture. HP is de eerste en enige grote leverancier die Linux Reference Architectures biedt: een volledig geïntegreerde reeks oplossingen voor Linux, bestaande uit software, diensten en standaardhardware. Met behulp van deze architectuur kunnen klanten snel en effectief open source- en Linux-oplossingen inzetten.

Meer informatie over de open source-oplossingen van HP is te vinden op www.hp.com/linux.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen eindigend op 31 juli 2004, behaalde HP wereldwijd een omzet van $78,4 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Perlita Fränkel
023 562 82 08
perlitaf@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl