CDA

CDA
16-11-04
Brigitte van Haaften nieuw DB-lid CDA

Zaterdag 13 november jl., op het Partijcongres te Utrecht, is het Brabantse Statenlid Brigitte van Haaften als nieuw DB-lid gekozen. Van Haaften volgt Corien Jonker op, die Tweede Kamerlid is geworden, na het vertrek van Camiel Eurlings uit de Tweede Kamer. Camiel Eurlings leidt de CDA-delegatie in het Europees Parlement.

Brigite van Haaften is sinds 1999 lid van de Brabantse statenfractie. Zij is fractiesecretaris en heeft zorg, welzijn en cultuur in haar portefeuille. Zij werkte tevens mee aan de totstandkoming van het Brabantse provinciale verkiezingsprogramma 2003-2007. Zij is bovendien bestuurslid van het CDA-Loon op Zand. Daarnaast is zij onder meer lid van de Raad van Commissarissen van een zorginstelling en woningcorporatie. Haar beroep is pedagoge. Zij is gehuwd en heeft een dochter en een zoon.

Volgens Van Haaften heeft het landelijk bestuur van het CDA twee hoofdfuncties. Ten eerste is er de verantwoordelijkheid voor de organisatie van de hele vereniging. De partij hoopt en verwacht dat leden trouw zijn. Omgekeerd zal de partij zorgzaam om moeten gaan met de mensen die zich inzetten voor het CDA, als professional of als vrijwilliger, jong of oud. Het aanwezige talent in de partij moeten we koesteren én verder ontwikkelen. Ten tweede, de communicatie in brede zin. Kabinet en Kamerfracties zijn natuurlijk politiek-inhoudelijk verantwoordelijk voor het beleid, maar de partij moet zorgen voor communicatie en een daadwerkelijke dialoog met onze leden en kiezers. Als ik gekozen word, zal ik er als bestuurslid heel goed op letten dat dit in praktische, duidelijke taal gebeurt. Een goede informatievoorziening richting leden is ook nodig, omdat de leden onze ambassadeurs aan de basis zijn.