Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Naar Menu

Maatschappelijk overleg in Osdorp
16 november 2004

Het bestuur van Osdorp heeft donderdag 11 november jl. overleg gehad met maatschappelijke groeperingen in het stadsdeel. Aanleiding voor het overleg was de moord op Theo van Gogh en de nasleep daarvan.

Het stadsdeel wil van onder meer Wijkopbouworgaan, welzijnsorganisaties, sportverenigingen, moskeeën en kerken weten wat de stemming is in de buurten en bij de achterban van de organisaties. Er is een beroep gedaan op de organisaties om eventuele spanningen te melden. Het overleg sluit aan bij vergelijkbare overleggen, die na een oproep van burgemeester Cohen in heel Amsterdam worden georganiseerd. Zo ontstaat een beter beeld van de stemming in Osdorp en kan het stadsdeel zonodig actie ondernemen.

In gesprek blijven
Het gaat naar omstandigheden goed in Osdorp. Wel hebben de vertegenwoordigers van de maatschappelijke organisaties hun bezorgdheid geuit. Het is rustig, maar er heerst spanning. De beste manier om daarmee om te gaan is in gesprek te blijven. Stadsdeel Osdorp organiseert daarom mede op verzoek van de organisaties een vervolgbijeenkomst. Osdorp houdt de vinger aan de pols.