Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 november 2004

Aanhouding na inbraak

Deur ingetrapt en enkele kledingstukken ontvreemd, na kort onderzoek dader aangehouden

Enschede

Maandagavond 15 november werd door getuigen gemeld dat zij hadden gezien dat door een man een deur werd ingetrapt bij een kledingzaak aan de Haverstraatpassage in Enschede. De man was daarna met enkele kledingstukken weggelopen in de richting van de Langestraat. Een goed signalement werd doorgegeven en een onderzoek werd gestart. Al snel werd duidelijk dat een 28 jr. Enschedeer vermoedelijk de dader van deze inbraak was. In eerste instantie werd hij op zijn verblijfadres niet aangetroffen, maar in de loop van de nacht, dinsdagmorgen de 16e omstreeks 02.40 uur kon de 28 jr. worden aangehouden. Hij is daarop voor verder onderzoek opgesloten en in de loop van de dinsdag in verzekering gesteld. (04-141536)

"Snurker" moet nog 20 dagen zitten

Man aangehouden die nog 20 dagen gevangenisstraf te goed heeft, en wordt aangehouden na klachten over zijn snurken

Enschede

Dinsdagmorgen 16 november om ongeveer 01.15 uur werd door een bewoner van de Waldeckstraat in Enschede gemeld dat hij wakker was geworden van het gesnurk van iemand in de buurt. Politiemensen die op onderzoek uitgingen hoorden ook het indringende gesnurk en troffen in een in aanbouw zijnde woning aan de Waldeckstraat een slapende man aan. Zijn gesnurk werd daarbij versterkt door de holle en lege ruimte waarin hij zich bevond. Na hem wakker te hebben gemaakt, bleek het te gaan om een uit het Duitse Rosenheim afkomstige 46 jr. man die al geruime tijd in Enschede verbleef. Bij controle bleek daarna dat de 46 jr. nog een twintigtal dagen gevangenisstraf uit moest zitten voor diverse overtredingen. Hiervoor is hij aangehouden en opgesloten. (04-141549)

Fietsendief aangehouden

Vrouw aangehouden die even daarvoor een fiets had gestolen, bleek bovendien stelselmatige dader

Almelo

Maandagavond 15 november om ongeveer 18.15 uur werd gemeld dat een 28 jr. Almelose even daarvoor een fiets had gestolen van een 22 jr. plaatsgenote aan de Bevrijdingslaan in Almelo. Toen de politiemensen bij de 22 jr. aangeefster stonden kwam de 28 jr. op een fiets langsrijden, waarbij deze fiets door de 18 jr. werd herkend als zijnde haar fiets. Hierop werd de 28 jr. aangehouden en meegenomen naar het bureau waar bleek dat zij behoorde tot de categorie stelselmatige daders waarop ze in verzekering is gesteld en bij justitie zal worden voorgeleid. (04-141485)

Aanhouding na inbraak in winkel

Man aangehouden na inbraak in fotowinkel

Almelo

Dinsdagmorgen 16 november om ongeveer 03.55 uur werd door getuigen doorgegeven dat zij hadden gezien dat door een man was ingebroken bij een fotozaak aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. Bleek dat met een putdeksel een etalageruit was ingegooid en dat er een aantal camera's uit een etalage waren verdwenen. Naar aanleiding van het opgegeven signalement werd al snel duidelijk dat een 35 jr. Almeloer als dader van deze inbraak kon worden gezien. Hij kon even later in de omgeving van zijn woning worden aangehouden en voldeed volledig aan het signalement. Aan het bureau is de 35 jr. voor verder onderzoek opgesloten. De gestolen camera's werden teruggevonden in een afvalbak achter de woning van de verdachte en zijn in beslag genomen. In de loop van dinsdag de 16e is de 35 jr. in verzekering gesteld. (04-141558)

Vier auto's vernield

Vier auto's in dezelfde straat in dezelfde nacht vernield. Waarschijnlijk dezelfde dader

Borne

Maandagmorgen 15 november werd duidelijk dat in de nacht van zaterdag de 13e op zondag de 14e, aan een viertal auto's aan de Bornerbroeksestraat in Borne vernielingen waren gepleegd. Van allevier de auto's waren buitenspiegels vernield, met een gemiddelde schade van tussen de 200 en 300 euro. De politie gaat er vanuit dat het in deze vier gevallen om dezelfde dader dan wel daders gaat. Wellicht zijn er mensen die in de bewuste nacht iets gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met het bureau in Borne. ( o.a. 04-141184)

Aanrijding met letsel

Automobilist geeft fietster geen voorrang

Hengelo

Maandagmiddag om ongeveer 15.30 uur werd een aanrijding gemeld op de Castorweg in Hengelo. Bleek dat een 32 jr. automobilist uit Hengelo rijdend over de Castorstraat bij de fiets oversteekplaats, geen voorrang had verleend aan een 14 jr. Hengelo's meisje die op haar fiets de oversteekplaats was opgereden. Een aanrijding was het gevolg waarbij de 14 jr. dusdanig gewond raakte dat ze met onbekend letsel werd overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (04-141389)

Openlijke geweldpleging

Vijf personen aangehouden na ergerlijke mishandeling

Losser

Een 18 jarige man uit Losser deed aangifte van poging zware mishandeling c.q. poging doodslag. Hij was op zondag 7 november jl., omstreeks 2.00 uur geschopt en geslagen door een groep jongeren. De mishandeling had plaatsgevonden op de Brinkstraat in Losser. De politie stelde een onderzoek in en op maandag 15 november werden vijf personen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en het plegen van de mishandeling. De vijf personen, 16,21,18, en twee jongens van 17 jaar, zijn allen afkomstig uit Losser. Aanleiding van deze mishandeling was waarschijnlijk een eerder conflict van ongeveer drie maanden geleden. Inmiddels is één van de 17 jarige jongens weer in vrijheid gesteld. De andere vier jongens zijn opgesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft diverse kneuzingen en zwellingen overgehouden aan de mishandeling. (04-137869)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --