Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Edenaren verdacht van woninginbraak

Publicatiedatum: 16-11-2004

De Arnhemse politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag drie Edenaren aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een woninginbraak. Een bewoner uit de wijk Elden waarschuwde rond twee uur de politie nadat hij drie inbrekers in zijn woning had overlopen. De mannen zouden er na ontdekking vandoor zijn gegaan in een auto. Surveillerende agenten zagen kort na de melding een BMW met hoge snelheid rijden over de Westervoortsedijk. De agenten wilden vervolgens een controle instellen, maar de BMW ging er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging werd de auto onbeheerd aangetroffen op de Markt. Een van de wielen van de auto bleek beschadigd. Bij een nader onderzoek in de omgeving troffen de agenten de drie Edenaren aan, die zich kennelijk aan het zicht van de agenten trachtten te onttrekken. In de achtergelaten auto troffen de agenten diverse inbrekerswerktuigen aan, zoals betonscharen en elektrisch gereedschap. De auto bleek van een van Edenaren te zijn. Het trio legde onduidelijke verklaringen af over de reden van hun gedrag en werd vervolgens aangehouden. De verdachten, 20, 23 en 24 jaar oud, zijn voor verder onderzoek ingesloten. Er wordt nog onderzoek gedaan of de Edenaren in verband kunnen worden gebracht met de woninginbraak in Elden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - drie gewonden bij verkeersongevallen

Publicatiedatum: 16-11-2004

Bij drie verkeersongevallen in Arnhem zijn maandag drie gewonden gevallen. De ongevallen gebeurden in de middaguren op de Hooghalensingel, Driepoortenweg en de A325. Op de Hooghalensingel werd omstreeks drie uur een veertienjarig meisje uit Huissen op de fiets aangereden door een automobilist. Het slachtoffer zou bij het oversteken van de rijbaan de naderende auto, bestuurd door een 33-jarige Arnhemmer, niet hebben opgemerkt. Het slachtoffer werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis maar mocht later naar huis. Over de precieze aard van haar verwondingen is nog niets bekend. Bij een verkeersongeval op de Driepoortenweg liep een 22-jarige man uit Rheden vermoedelijk een beenbreuk op. De Rhedenaar reed rond vijf uur op zijn bromfiets en raakte vermoedelijk als gevolg van gladheid in een slip. Daarbij botste hij tegen een draaihek voor voetgangers. Ook de Rhedenaar is naar het ziekenhuis gebracht. Rond zes uur botsten er op de A325, tussen Elst en Elden vijf auto's op elkaar. Eén van de betrokkenen, een 93-jarige automobilist uit Born, raakte daarbij gewond en is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie zou de Bornse automobilist een stilstaande file te laat hebben opgemerkt en er achterop zijn gereden. Daardoor liepen vier andere auto's eveneens schade op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst - bromfietsster te water maar ongedeerd

Publicatiedatum: 16-11-2004

Een zestienjarige Huissense is maandagmiddag met de schrik vrij gekomen nadat ze op de Kampsestraat in Elst met haar bromfiets te water was geraakt. Getuigen waarschuwden de politie nadat ze gezien hadden dat het meisje met haar bromfiets van de weg was geraakt en onder het wateroppervlak zou zijn verdwenen. Er vanuit gaande dat de bromfietser mogelijk iets was overkomen spoedden politieagenten zich derwaarts maar troffen de bromfietsster al op de wal aan. Behalve een nat pak was ze verder ongedeerd gebleven. Volgens haar verklaring was ze tijdens het rijden uitgegleden en van de weg geraakt. Daarbij was ze weliswaar in een sloot terecht gekomen maar meteen weer op de wal gekropen. Zelfs de bromfiets bleek het nog te doen, waarop de Huissense haar weg kon vervolgen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606