Ingezonden persbericht


Gezamenlijk persbericht GLTO, NLTO en WLTO

Datum: 16 november 2004
Nummer: 2004-25

Ledenraden GLTO, NLTO en WLTO besluiten tot fusie

Maandagavond15 november hebben de ledenraden van de GLTO, NLTO en WLTO besloten te fuseren. Dit betekent dat vanaf 1 januari 2005 LTO Noord de belangen behartigt van de aangesloten land- en tuinbouwondernemers in de negen provincies boven de grote rivieren. Circa 30.000 agrarisch ondernemers zijn lid van de belangenvereniging LTO Noord. Daarnaast heeft LTO Noord ongeveer 20.000 leden zonder bedrijf.

Krachtenbundeling
Met de vorming van LTO Noord ontstaat een krachtige agrarische belangenorganisatie en worden kwaliteit en efficiency binnen de belangenbehartiging gewaarborgd. LTO Noord is een decentrale organisatie. De sectorale vakgroepen en de provinciale besturen hebben een eigen verantwoordelijkheid in het behartigen van de belangen van boeren en tuinders. De bestaande besturen van de afdelingen en de provincies van de GLTO, NLTO en WLTO gaan 1 op 1 over naar LTO Noord. De nieuwe organisatie zet zich in voor een gezond economisch perspectief voor ondernemers in de land- en tuinbouw en richt zich daarbij op zowel de overheid, de markt, als de samenleving. Belangrijk daarbij is het creëren van gunstige randvoorwaarden voor een concurrerende land- en tuinbouw waarbij de ruimte om te kunnen ondernemen letterlijk en figuurlijk centraal staat.

Bestuur en directie
De vereniging LTO Noord wordt bestuurd door een algemeen bestuur. De verkiezing en de benoeming van de leden van het algemeen bestuur en van de voorzitter van LTO Noord vindt plaats op 14 december aanstaande. Algemeen directeur van LTO Noord wordt de heer drs. T.H.H. van Vuren. Hij heeft vanaf het begin van dit jaar de voorbereiding van de fusie begeleid. De algemene directie wordt gecompleteerd door de heer B. Santema, de huidige algemeen directeur van de NLTO.

Het hoofdkantoor van LTO Noord wordt gevestigd in Deventer. De werkorganisatie werkt daarnaast vanuit de bestaande kantoren in Drachten en Haarlem. De mogelijkheden voor geïntegreerde huisvesting van de vestiging Haarlem met LTO Nederland in de omgeving van Den Haag worden onderzocht. Voor de belangenbehartiging op nationaal en internationaal niveau participeert LTO Noord in LTO Nederland.

Noot voor de redactie,