Belgacom

Proximus lanceert de UMTS/GPRS/Wireless LAN Vodafone Mobile Connect Card

Drie technologieën met een enkele datacard voor mobiele oplossingen aan hoge snelheid

Proximus breidt zijn aanbod aan datacards uit met de UMTS/GPRS/WLAN Vodafone Mobile Connect Card. Dankzij deze datacard kunnen de professionele klanten van Proximus op elk moment gebruik maken van een optimale verbinding die hen toegang geeft tot al hun professionele applicaties.

Sinds mei 2004 biedt Proximus de mogelijkheid aan zijn professionele gebruikers om toegang te hebben tot al hun professionele applicaties zoals e-mail, agenda en internet aan een snelheid die 7 maal hoger is dan een dial-up connectie via aan vaste lijn en 10 maal sneller dan een GPRS connectie dankzij de Vodafone Mobile Connect UMTS/GPRS .

Proximus versterkt zijn concept van totale mobiliteit met de lancering van een datacard die toelaat aan de gebruikers om te kiezen tussen 3 technologieën, UMTS, GPRS of Wireless LAN, om toegang te hebben tot hun bedrijfsapplicaties. De overgang tussen het 3G en GPRS netwerk verloopt naadloos: als de klanten zich in een zone met UMTS-bereik bevinden, zullen ze gebruik kunnen maken van veel hogere connectiesnelheden. Eenmaal buiten het UMTS-bereik, worden ze automatisch verbonden met het GPRS-netwerk van Proximus, die 99% van de Belgische bevolking bereikt.

Wireless LAN is beschikbaar in de hotspots van Proximus. De Proximus-hotspots bevinden zich op plaatsen waar veel zakenmensen komen: zakenhotels, congrescentra, beursgebouwen, enz. Proximus hotspots zijn onder meer aanwezig in het ICC Congrescentrum Gent, de Expo Kortrijk, de Château du Lac in Genval, het hotel La Réserve in Knokke, het Conrad hotel in Brussel, het Elewijt Center in Zemst, het Palais des Congrès in Luik en de Trade Mart in Brussel. Sinds 1 september heeft Proximus een hotspot op de nationale luchthaven van Zaventem. De reizigers hebben toegang tot Wireless LAN in Pier A en B en in de business lounges van de luchthaven.

Het aanbod Vodafone Connect Card:

* UMTS/GPRS: 399 EUR (BTW inbegrepen)

* UMTS/GPRS/WLAN: 539 EUR (BTW inbegrepen) Voor toegang tot Wireless LAN heeft de klant de keuze uit drie kraskaarten: 1 uur voor 10 EUR, 24 uur voor 20 EUR of 5 dagen voor 50 EUR. Naast de 3 al beschikbare kraskaarten zullen de hotspots-gebruikers tegen eind december ook de keuze hebben uit de volgende betaalmogelijkheden:
* via hun kredietkaart;

* betaling via sms, enkel voor Proximus-klanten. Het betaalde bedrag verschijnt op de Proximus-factuur of wordt gedebiteerd van het Pay&Go belkrediet;
* een maandelijks forfait van 7,62 EUR (BTW inbegrepen). Voor een sessie, met een minimum duur van 5 minuten, betaalt de klant 0,127 EUR per minuut (BTW inbegrepen). Het bedrag per minuut wordt van het forfait afgetrokken. Proximus investeert in UMTS, GPRS en WLAN om de zijn klanten een volledige mobiele oplossing aan te reiken die hen in staat stelt om, ongeacht de gebruikte technologie, altijd toegang te hebben tot de informatie die ze nodig hebben.

Informatie voor de pers:

Frédérique Verbiest 02 205 27 56

0476 60 60 10 - e-mail: press@proximus.net

Vodafone en Vodafone Mobile Connect zijn gedeponeerde merken van de Vodafone Groep. Andere producten en bedrijfsnamen die vermeld worden kunnen gedeponeerde merken zijn van hun respectievelijke eigenaars.

Op 30 juni 2004 telde Proximus 4 233 286 actieve klanten (1 737 946 abonnees en 2 495 340 Pay&Go-gebruikers). Proximus, de marktleider voor mobiele telefonie in België, is voor 75% eigendom van de Groep Belgacom en voor 25% van Vodafone. Belgacom is opgenomen in de notering van de Eerste Markt van Euronext Brussels, onder BELG .


*Actieve klant = houder van een mobiele telefoon die in de loop van de laatste drie maanden een oproep of een sms heeft ontvangen of verstuurd.