Dienstenbond CNV

Ordina Data Services naar Pink Roccade
16-11-2004

Ordina Data Services in Zeist zal m.i.v. 1 januari 2006 overgenomen worden door Pink Roccade. Van de 65 huidige medewerkers kunnen er 40 mee naar Pink Roccade. Voor de overigen is het onzeker of zij binnen Ordina werkzaam kunnen blijven. Ordina wil geen Sociaal Plan afspreken met de CNV Dienstenbond. Leden kunnen individueel op onze ondersteuning rekenen.

Ordina Data Services te Zeist is voornamelijk werkzaam voor de UWVs. De werkgever wil terug naar kernactiviteiten, waardoor Data Services zal inkrimpen tot 40 werknemers. Per 1 januari 2006 zal het onderdeel overgenomen worden door Pink Roccade.

De CNV Dienstenbond heeft afgelopen donderdag 11 november een gesprek gehad met de directeur HRM van Ordina, de heer Taselaar en dhr. Van Buren. Omdat wij vrezen voor 25 arbeidsplaatsen wilden wij een sociaal plan afsluiten. Omdat Ordina nog nooit met de vakorganisaties heeft willen onderhandelen zal dit ook nu niet gebeuren. De werkgever vindt de organisatiegraad van de vakorganisaties te laag en doet daarom alleen zaken met de ondernemingsraad.

Wij betreuren deze gang van zaken. Wel hebben wij hierdoor de armen vrij om voor individuele leden die in de problemen komen maatwerk afspraken te maken. De OR zal binnenkort een adviesaanvraag krijgen en Ordina zal er naar streven om de 25 binnen Ordina te herplaatsten. Garanties wilde men echter niet gegeven en wij hebben daarom aangedrongen op goede loopbaanbegeleiding indien er onverhoopt geen herplaatsing mogelijk is.

Zodra de overgang naar Pink Roccade definitief doorgaat zullen wij met Pink Roccade afspraken maken om de arbeidsvoorwaarden minimaal een jaar onveranderd te laten. Te meer Pink Roccade op haar beurt samengaat met Getronics en harmonisatie van arbeidsvoorwaarden op termijn niet is uit te sluiten. Wij zullen u hierover t.z.t. uitgebreid informeren.

Omdat CNV Dienstenbond in haar ledenbestanden niet kan zien bij welk bedrijfsonderdeel leden werkzaam zijn vragen wij u contact met ons op te nemen indien u werkzaam bent bij Data Services. U kunt hierover een e-mail sturen naar bestuurder Bernard Jan de Groot, e-mail B.deGroot@cnvdibo.nl Tijdens kantooruren te bereiken op (010)2651111