EDS rapporteert resultaten derde kwartaal

Capelle a/d IJssel, 16 november 2004 - EDS rapporteert voor het derde kwartaal van 2004 een verlies van $153 miljoen, of 30 dollarcent per aandeel. Voornaamste oorzaak is een afschrijving op activa van $375 miljoen ($233 miljoen na belastingen), of 46 dollarcent per aandeel, in verband met het Navy Marine Corps Intranet (NMCI)-contract. In het derde kwartaal van 2003 bedroeg het bijgestelde verlies $16 miljoen, of 3 dollarcent per aandeel.

De pro forma netto winst van $57 miljoen, of 11 dollarcent per aandeel, bevat een provisie van 3 dollarcent per aandeel gerelateerd aan uitstaande rekeningen bij US Airways. Een aantal factoren zijn hierin niet meegerekend, zoals de NCMI-afschrijving, herstructureringskosten, gestopte activiteiten, overdrachtswinsten en het gedeeltelijk terugdraaien van een afschrijving in het tweede kwartaal. In het derde kwartaal van 2003 werd een verlies van 2 dollarcent per aandeel gerapporteerd, exclusief overdrachtswinsten, herstructureringskosten en gestopte activiteiten.

"Onze resultaten in het derde kwartaal zijn die van een bedrijf dat operationeel solide is en zijn klanten bedient", verklaart Mike Jordan, chairman en CEO van EDS. "Nu we 2004 afronden, kunnen we ons volledig richten op investeringen in ons technologieplatform en dienstenaanbod en het stroomlijnen van onze wereldwijde activiteiten en arbeidskrachten om groei te bewerkstelligen."

Volgens het bedrijf heeft het Audit Committee van KPMG LLC zijn onderzoek naar de bonusregelingen afgerond. De accountants hebben geen onregelmatigheden aangetroffen. Het bedrijf en zijn accountants hebben ook overeenstemming bereikt over de timing en hoogte van de NCMI-afschrijving zoals die in de nu gepubliceerde kwartaalresultaten is opgenomen. EDS tekent hierbij aan dat de accountants twee significante afwijkingen in de interne controle hebben aangetroffen, die door het bedrijf zijn gerapporteerd aan de SEC. Verder zijn de kwartaalresultaten van 2003 aangepast om de bonusuitgaven in deze perioden correct weer te geven. Dit heeft geen invloed op de totale bedrijfsresultaten in 2003.

De omzet in het derde kwartaal van 2004 daalde met 1 procent naar $4,95 miljard, vergeleken met $5 miljard een jaar eerder. De daling, in lijn met de eerder gepubliceerde verwachtingen, is veroorzaakt door de aanhoudende omzetdaling uit het General Motors-contract en de opzegging van het UK Inland Revenue-contract.

In het derde kwartaal tekende EDS $3,3 miljard aan contracten, een stijging van 4 procent vergeleken met $3,2 miljard een jaar eerder. In de eerste drie kwartalen van 2004 tekende EDS contracten van $11 miljard in totaal, 21 procent meer dan een jaar eerder. Voor het volledige jaar wordt een groei van 25 procent verwacht.

Voor het volledige engelstalige bericht: http://www.eds.com/news/news.aspx?news_id=2144.

Over EDS
EDS levert een breed portfolio zakelijke en technologische oplossingen om klanten wereldwijd te helpen hun prestaties te verbeteren. Tot de kerncompetenties van EDS behoren diensten op het gebied van informatietechnologie, applicaties en business processen, evenals IT-transformatiediensten. Dochteronderneming A.T. Kearney is één van de belangrijkste management adviesbureaus ter wereld. Met een jaaromzet van meer dan $20 miljard in 2003 staat EDS op de 87e plaats in de Fortune 500. De aandelen van EDS worden verhandeld op de beurzen van New York (NYSE: EDS) en Londen. Kijk voor meer informatie op www.eds.com of www.eds.nl.