Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


16 november 2004


Epe - poging diefstal vrachtwagen met oplegger.
Op dinsdag (16-11) werd rond 01.00 uur aan de Oenerweg een vrachtwagen met draaiende motor aangetroffen. Het voertuig met oplegger was even daarvoor ontvreemd bij een bedrijf aan de Hoofdstraat. De dader had het portierslot geforceerd en vervolgens de bedrading van het contactslot doorverbonden. Men wilde de provinciale weg S9 oprijden maar het lukte niet om de bocht te nemen.
De politie verzoekt getuigen van deze poging diefstal te reageren via 0900 8844.


Putten - inbraak woning.

Op maandagavond (15-11) werd er ingebroken in een woning aan de Stationsstraat. De dader forceerde het toiletraam en klom vervolgens naar binnen.
De gehele benedenverdieping werd doorzocht. Ontvreemd werd een complete computerset van het merk Dell.


Heerde - sterke benzinelucht in het riool.

Op maandag (15-11) werd er rond 21.55 uur een sterke benzinelucht in het riool geconstateerd in de omgeving van de Korenbloemweg en de Klaverweg. De brandweer onderzocht de situatie ter plaatse en heeft vervolgens het riool doorgespoeld. Rond 01.00 uur was de zaak onder controle en rook het weer fris.


Nunspeet - vermiste kitesurfer terecht.

Op maandag (15-11) werd er rond 17.30 uur op het Veluwemeer een 28-jarige kitesurfer
uit Apeldoorn vermist. Een vriend van hem sloeg alarm en er werd er grote zoekactie gestart. Brandweerlieden zochten vanaf de wal naar de vermiste man en er werden twee brandweerboten ingezet. Ook de eigenaar van de camping Polsmaten alsmede een aantal scannerluisteraars zochten mee.
Om 18.15 uur meldde de surfer zich telefonisch. Hij was een eind afgedreven en aan de Spijkweg op de wal geklommen. De surfer werd door de brandweer met de boot opgehaald. Door ambulancepersoneel werd even later onderzocht of de man onderkoeld was. Alles was in orde en hij mocht weer huiswaarts keren.


Nunspeet - inbraak woning.

Op maandagavond (15-11) werd er ingebroken in een woning aan de Zeeweg. De dader forceerde een keukenraam en doorzocht vervolgens het pand. Ontvreemd werden onder meer sieraden een en LCD-TV.


Putten - inhalen over verdrijvingsvlak.


Bij een controle op de Oude Rijksweg kreeg een 43-jarige bestuurder uit Putten maandagmorgen (15/11) drie bekeuringen. Bleek dat de bestuurder met een auto op pad was en de handelaars-kentekenplaat achter de voorruit had geplaatst. Verder had de bestuurder tweemaal een auto ingehaald via het verdrijvingsvlak.


Elburg - aanhangwagen ontvreemd.


In de nacht van zondag op maandag (15/11) werd vanaf een bedrijfsterrein aan de Uiterwaardenstraat een tandemasser weggenomen. De aanhangwagen was geladen met twee bouwsteigers. Om op het terrein te komen werd een hek vernield.


EINDE BERICHTEN.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --