Gemeente Oss


16/11/2004 - Kent u de sportkampioenen van 2004?

Ieder jaar huldigt de gemeente Oss de sportkampioenen van haar gemeente op een bijzondere manier. Jaarlijks worden de titels sportman, sportvrouw, het sportteam en de sportvrijwilliger van het jaar uitgereikt. Bovendien worden alle kampioenen die een Nederlands kampioenschap (of hoger) hebben behaald, apart gehuldigd. Deze keer vindt de huldiging plaats op donderdag 3 feburari 2005 in Sportcomplex De Rusheuvel te Oss. Kent u sporters die in aanmerking zouden komen voor één van de genoemde titels, of die gehuldigd mogen worden op het Sportgala (gelet op onderstaande criteria), dan kunt u deze sporters aanmelden via bijgevoegd digitaal formulier. Tot uiterlijk 4 december 2004 kunt u sportkampioenen en kandidaten voor de titel sportman, sportvrouw, sportteam of sportvrijwilliger aanmelden bij de gemeente Oss.

Wie is een sportkampioen?
1. Voorgedragen persoon moet wonen in de gemeente Oss of om reden van studie en/of trainingsmogelijkheden buiten Oss wonen, maar is betrokken bij een sport c.q sportvereniging in de gemeente Oss.

2. Voorgedragen persoon heeft, al dan niet als lid van een in Oss gevestigde vereniging en uitkomend in een erkende competitie van een bij N.O.C. & N.S.F. aangesloten bond of sportorganisatie of afdeling, een kampioenschap behaald.

3. Het behaalde kampioenschap moet minimaal op nationaal niveau liggen en door de desbetreffende sportbond als zodanig erkend worden. Medaillewinnaars op een Europees of wereldkampioenschap en deelnemers aan de Olympische spelen, uitkomend in een erkende competitie van een bij het N.O.C.& N.S.F. aangesloten bond, sportorganisatie of afdeling, komen ook in aanmerking voor huldiging.

4. Het behaalde kampioenschap (nationaal of hoger) van een team/ploeg (waarvan een of meerdere leden in Oss woonachtig zijn) van een in de gemeente Oss gevestigde vereniging, uitkomend in een erkende competitie van een bij het N.O.C.& N.S.F. aangesloten bond, sportorganisatie of afdeling.

5. Bij jeugdleden wordt uitgegaan van een bepaalde leeftijdsklasse die bij de desbetreffende sportbond wordt gehanteerd.
6. Personen die deel uitmaken van een team van een in de gemeente Oss gevestigde sportvereniging en aangesloten zijn bij een door de N.O.C. & N.S.F. erkende sportbond of sportorganisatie, welk team een kampioenschap op minimaal nationaal niveau heeft behaald. Medaillewinnaars op een Europees of wereldkampioenschap en deelnemers aan de Olympische spelen komen ook in aanmerking voor huldiging.

Wie is de sportman, sportvrouw of sportteam van het jaar? De keuze voor de titel sportman, sportvrouw of sportteam van het jaar wordt gebaseerd op de bijzondere sportieve prestatie van de betrokkenen voor de specifieke tak van sport en/of de algemene promotie daarvan in het betreffende jaar, waardoor deze sport zich in positieve vorm heeft ontwikkeld. De voorgedragen persoon moet in de gemeente Oss wonen of om reden van studie en/of trainingsmogelijkheden buiten Oss wonen maar betrokken zijn bij een sport c.q sportvereniging in de gemeente Oss.

Wie is de Sportvrijwilliger van het jaar? Voor de titel van sportvrijwilliger van het jaar komen personen in aanmerking die zich op organisatorische of op een andere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de sport in Oss in het algemeen of voor hun Osse sportvereniging in het bijzonder.