Politie Amsterdam-Amstelland

150 Bekeuringen voor fietsen zonder licht
16-11-2004. Maandagavond deelden agenten 150 bekeuringen uit aan mensen die fietsten zonder verlichting. Op diverse locaties in de regio vonden controles plaats. De politie zal de komende maanden regelmatig dit soort controles uitvoeren.

---

Bromfiets rijdt bijna 100 km p/u

16-11-2004. Een 17-jarige jongen werd maandagmorgen gesnapt toen hij met zijn brommer over de Slotermeerlaan reed met een snelheid van bijna 100 km p/u. De jongen moest zijn bromfiets onmiddelijk inleveren en kreeg een proces-verbaal.
Man mishandeld: vier arrestaties

16-11-2004. Vannacht hield de politie vier verdachten aan die in een bar in de Lange Leidsedwarsstraat een man hadden mishandeld.

De vier provoceerden eerst andere bezoekers, die hier niet op in gingen. Het slachtoffer werd, toen hij van het toilet kwam, zonder duidelijke aanleiding geschopt en geslagen. De amokmakers verlieten hierna de zaak. Ze konden op de Prinsengracht worden gearresteerd.
---

Wie ben jij?

1-11-2004. Vanaf 1 januari 2005 moet iedereen vanaf 14 jaar zich kunnen identificeren. Om mensen daarvan tijdig op de hoogte te brengen is het ministerie van Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een campagne begonnen. Speciale aandacht is er voor jongeren tussen 14 en 18 jaar.
Hennepplantages ontmanteld
16-11-2004. De politie trof maandag twee hennepplantages aan. Goudsbloemstraat
Rond halfzes 's middags werd in een woning een hennepplantage aangetroffen. Een NUON-medewerker rook tijdens reparaties een sterke wietlucht en waarschuwde de politie. De aangetroffen planten en installatie werden in beslag genomen. In de woning werden twee verdachten aangehouden (33 en 37 jaar). Zij zijn ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nolenstraat
Rond acht uur 's avonds werd ook hier een plantage gevonden in woning. Een 26- en 36-jarige man werden gearresteerd. De 240 hennepplanten en de professionele installatie werden in beslag genomen en vernietigd. De mannen zijn ingesloten en kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.
---

Man gewond bij schietpartij

16-11-2004. Maandagmiddag raakte een 28-jarige Amsterdammer gewond toen hij in een flat in Haag en Veld werd beschoten.

Even na vier uur werd het slachtoffer in de lifthal benaderd door twee mannen. Eén van hen trok een vuurwapen en eiste geld. Toen het slachtoffer aangaf dit niet te hebben eisten de rovers zijn rugtas op. Ook die stond de man niet af waarna hij werd neergeschoten. De daders grepen de rugtas en gingen er vandoor.